Άκρως ενδιαφέρουσα η περιοδεία του Δημάρχου Κω, Θεοδόση Νικηταρά, στη Θεσσαλική πρωτεύουσα
Κοινωνικά
06/09/2022

Με αφορμή την τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Κω & Λάρισας

Ιδιαίτερα γόνιμη ήταν η πρόσφατη διήμερη επίσκεψη του Δημάρχου Κω, Θεοδόση Νικηταρά, στη Θεσσαλική πρωτεύουσα για την υπογραφή μνημονίου αδελφοποίησης των Δήμων Κω και Λαρισαίων στο όνομα του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη και των αρχών του. Το Δήμαρχο συνόδευσε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, Διονυσία Τελλή.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο Δήμων, ο Δήμαρχος Κω και ο Δήμαρχος Λαρισαίων, το πρωί του Σάββατου 3 Σεπτεμβρίου 2022, φύτεψαν ελιά στο Μνημείο του Ιπποκράτη, μια πράξη συγκινητική και συνάμα συμβολική αναφορικά με τους στόχους της αγαστής συνεργασίας των δυο πόλεων.

Εν συνεχεία, η αποστολή του Δήμου Κω ξεναγήθηκε στο μεγάλο αρχαίο θέατρο της Λάρισας. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι ο χώρος δεν είναι μόνο ένα μνημείο πολιτισμού, αλλά ένα αναπτυξιακό έργο ενώ από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, χαρακτήρισε τη Λάρισα ως μία πόλη που βλέπει στο μέλλον και που έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 1ου Ιπποκράτειου Ιατρικού Συνεδρίου, την έναρξη των εργασιών του οποίου χαιρέτισε ο Θεοδόσης Νικηταράς την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε, επίσης, η τελετή Απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου από απόφοιτους Τμημάτων Ιατρικής της χώρας μας, του έτους 2021-2022, στο 2ο αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Στην τελετή συμμετείχαν το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας.

Η περιοδεία του Δημάρχου μας και της υπόλοιπης αποστολής στη Λάρισα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου. Θεσμικοί παράγοντες της Θεσσαλικής πρωτεύουσας καθώς και πλήθος Λαρισαίων παρακολούθησαν το συμφωνικό έργο “Νάματα και Ιάματα” του Δημήτρη Μαραμή, το οποίο παρουσιάστηκε στην αυλή του Μύλου του Παππά, για τη λήξη των εκδηλώσεων “Ιπποκράτης – Η αέναη επιστροφή”.  Οι κύριοι Καλογιάννης και Νικηταράς απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου ο Δήμος Κω θα υποδεχτεί στο νησί μας, τη γενέτειρα του μεγάλου Ιπποκράτη, αποστολή του Δήμου Λαρισαίων με επικεφαλής το Δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη, για τη δεύτερη πράξη του συμφώνου αδελφοποίησης των δυο πόλεων με βασικό στόχο την προαγωγή των Ιπποκρατικών αξιών και ιδεών. 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ