Ένα πραγματικό καταφύγιο για γυναίκες & παιδιά, θύματα ενδοοικογενειακής βίας ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Ρόδου
Κοινωνικά
13/10/2022

Αξιέπαινο το έργο που επιτελούν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κω και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς για την ενδοοικογενειακή βία με κυρίαρχα θύματα τις συζύγους και τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Ρόδου σε θέματα Ισότητας Δυο Φύλων, Ευδοκία Αποστολίδη-Πάττα, ο Ξενώνας που υποστηρίζεται από το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, παρέχει σε γυναίκες-θύματα κακοποίησης και τα παιδιά τους ένα ασφαλές καταφύγιο.

Σε αυτόν τον φιλικό χώρο, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί και λοιποί επιστήμονες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς ενώ δρομολογούνται οι διαδικασίες για μια ανώδυνη επιστροφή των θυμάτων βίας στην κοινωνία όπως είναι η εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας.

Η κα Αποστολίδη-Πάττα ενημερώνει ότι ο Ξενώνας Γυναικών Ρόδου στα 8 χρόνια λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει 550 άτομα ενώ αυτήν τη στιγμή, διαβιούν 10 γυναίκες. Η ίδια, παροτρύνει κάθε γυναίκα που υφίσταται κακοποιητική συμπεριφορα ανά την Ελλάδα να καλεί στην 24ωρη γραμμή 15900 και να ζητά βοήθεια.

Ρεπορτάζ