Με επαναστατικό παλμό η εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ & της Β'ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Κοινωνικά
17/11/2022

Με επαναστατικό παλμό έλαβε χώρα σήμερα το πρωί η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ & της Β'ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου μπροστά στην πύλη εισόδου του 1ου ΓΕΛ Κω ‘’Ιπποκράτειο’’, για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με συνθήματα για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, ενάντια της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των Η.Π.Α και υπέρ της απεμπλοκής της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από μέλη του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, της Β'ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου & τοπικών σωματείων για τα θύματα του Πολυτεχνείου.

Η φράση ‘’Το Πολυτεχνείο Ζει στους αγώνες του σήμερα για Δουλειά και Ζωή με Δικαιώματα’’ μεταξύ των συνθημάτων των πλακάτ.

Τις κεντρικές ομιλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη φετινή επετείο της 17ης Νοέμβρη, εκφώνησαν για το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ, ο Δημήτρης Τσάμπαλας ως μέλος του ΔΣ και για τη Β'ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, ο γραμματέας, Πρόδρομος Τοπρακτσίογλου. Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Κω (Μέλος Ο.Γ.Ε), Δήμητρα Χαλκιοπούλου και το μέλος Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτων Υπαλλήλων Υπ. Πολιτισμού, Αχιλλέας Χαλάς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λουλούδια στο Ηρώο, στη μνήμη των φοιτητών που πριν 49 χρόνια έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο, εναπόθεσαν εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Κω (Μέλος ΟΓΕ), αντιπροσωπεία μικρών παιδιών του νησιού μας. 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ