Πυρετώδεις είναι οι εργασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι τη Δευτέρα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω
Κοινωνικά
03/12/2022

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω, με αφορμή τα προγραμματισμένα θυρανοίξια και τον εσπερινό της μεγάλης εορτής του Αγίου Νικολάου. Τα συνεργεία της εργολήπτριας εταιρίας, καθώς και πολλοί εθελοντές, μαζί με τον ακούραστο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ.Ναθαναήλ,  τον π.Κωνσταντίνο Καματερό και φυσικά τον πολιτικό μηχανικό και ειδικό διαχειριστή και επιβλέπων από πλευράς της Ι Μητρόπολης , Θεοδόση Βαρκά , βρίσκονται στο σημείο για να φροντίσουν όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη μέρα, που όλοι οι πιστοί αναμένουν με συγκίνηση.

Ο κ. Βαρκάς διαβεβαίωσε πως οι εργασίες έγιναν άριστα και τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην Αθήνα  για να βρεθεί στην  ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης, Επιπτώσεων, Φυσικών Καταστροφών) για να παραδοθεί και τυπικά το έργο.

Αναφορικά με την αγιογράφηση αυτό θα γίνει αργότερα επισήμανε ο κ.Βαρκάς ο οποίος τόνισε πως το έργο ξεπέρασε τον προϋπολογισμό και έφτασε στο ένα εκατομμύριο εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ.

 


 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ

Τή Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στίς 4.30 μ.μ. θά πραγματοποιηθοῦν τά Θυρανοίξια τοῦ ἀνακαινισμένου, Ἱεροῦ Ναοῦ καί ἐν συνεχείᾳ θά τελεσθεῖ Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου καί Κάσου κ.κ. Ἀμβροσίου, συγχοροστατούντων τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀγκύρας κ.κ. Ἱερεμίου καί τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Τήν Κυριώνυμο Ἡμέρα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, στίς 7.00 π.μ., θά τελεσθεῖ Ὄρθρος καί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου καί Κάσου κ.κ. Ἀμβροσίου, συλλειτουργούντων τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀγκύρας κ.κ. Ἱερεμίου καί τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Ἀμέσως μετά τή Δοξολογία θά γίνει ἡ Λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τοῦ Ἁγίου Νικολάου διά τῶν ὁδῶν Κοραῆ, Ἀκτή Μιαούλη, Ἀκτή Κουντουριώτου, Βασιλέως Παύλου, Ἱπποκράτους καί Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ