Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Κω - Ι. Μητρόπολης Κώου & Νισύρου, για την στήριξη του συσσιτίου
Κοινωνικά
23/12/2022

Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Κω - Ι. Μητρόπολης Κώου & Νισύρου, για την στήριξη του συσσιτίου  υπεγράφη σήμερα, από τον δήμαρχο Κω και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, παρουσία του αντιδημάρχου και  Προέδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Ιωάννη Καλλούδη και της Ειδικής Συμβούλου  του Δημάρχου Κω σε θέματα Πρόνοιας, Σταματία Κανταρζή!

Ο Σεβασμιώτατος  φανερά  συγκινημένος  ευχαρίστησε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για τη συνέχιση της στήριξης του συσσιτίου από τον Δήμο Κω, ενώ τόνισε ότι η εκκλησία δεν βλέπει αυτός που ζητάει βοήθεια τι χρώμα έχει, τι πίστη έχει αλλά έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, τονίζοντας πως στεναχωριέται όταν βλέπει πολίτες να κουνούν το δάχτυλο λέγοντας ''γιατί τους ταΐζεις''. 

Ο δήμαρχος  Θεοδόσης Νικηταράς  τόνισε πως είναι υπερήφανος για αυτή τη  συνεργασία και τόνισε πως ο Δήμος Κω αύξησε τη συμμετοχή του κατά 70% τα τελευταία δύο χρόνια, δείχνοντας ότι τελικά μπορεί η οικονομία να ανακάμπτει αλλά από κάτω υπάρχει μια ολόκληρη κοινωνία η οποία πονά και υποφέρει και σε αυτή την κοινωνία πρέπει να στρέφουμε το βλέμμα μας. 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου η χρηματοδότηση του  δήμου της Κω για το  συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης, έφτασε πλέον ετησίως έως 121.000 €.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ