Ξαπλώστρες vs ελεύθερων χώρων στα νησιά: Δήμαρχοι εξηγούν στο in τι ακριβώς συμβαίνει
Κοινωνικά
02/08/2023

Μπορούν να συνυπάρξουν οι ξαπλώστρες επιχειρήσεων με τους ελεύθερους χώρους στις παραλίες; Δήμαρχοι νησιών λένε στο in τι επικρατεί στα νησιά που διοικούν.

Άπλωνε τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα, λέει μια ελληνική παροιμία. Σε μια παράφραση της θα μπορούσε να έλεγε – άπλωνε την πετσέτα σου στο κενό χώρο που δημιουργούν οι ξαπλώστρες.

Μετά την μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει με αφορμή το «Κίνημα της Πετσέτας» στην Πάρο, αναφορικά με τις παραλίες και τον ελεύθερο χώρο που αφήνουν οι ξαπλώστρες, το in μίλησε με Δημάρχους από νησιά του Αιγαίου.

«Στην Πάρο υπάρχουν πολλές οργανωμένες παραλίες που λειτουργούν άψογα. Δυστυχώς γίνεται θέμα όπου υπάρχει αυθαιρεσία» δηλώνει στο in ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος και προσθέτει: «Δεν είναι δυνατόν να αμαυρώνεται το νησί για κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις πιστεύω. Εμείς πράττουμε σύμφωνα με το περιθώριο που μας δίνει ο νόμος. Αυτό το θέμα δεν είναι τωρινό. Εγώ προσωπικά εδώ και καιρό ζητάω να έχουν οι Δήμοι την αρμοδιότητα να επιβάλλουν κυρώσεις όταν διαπιστώνονται αυθαιρεσίες.  Από τον περασμένο Μάιο ο εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος είχε επισημάνει πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Σήμερα έχει δοθεί οδηγία διερεύνησης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το θέμα των πιθανών αυθαιρεσιών. Με εκείνους που διαδηλώνουν εμείς διαφωνούμε ως προς την αντιμετώπιση του θέματος. Για εμάς ο λόγος σε αυτές τις περιπτώσεις περνάει στα αρμόδια όργανα σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος».

«Στην Μύκονο πριν από 2 χρόνια υπήρχε πρόβλημα στις παραλίες. Αφορούσε παλαιούς αιγιαλούς. Πλέον υπάρχει πλήρη τάξη στο νησί. Ο Δήμος έχει νοικιάσει κάποιους χώρους, η Κτηματική Υπηρεσία άλλους και υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι χώροι» δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.