Ρόδος: Πέθανε 40χρονος εθελοντής πυροσβέστης - Τι λέει η οικογένειά του, τι αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές
Κοινωνικά
02/08/2023

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην κοινωνία του Πυλώνα Ρόδου η είδηση του θανάτου του 40χρονου πατέρα δύο παιδιών, εθελοντή δασοπυροσβέστη, Γιώργου Χατζηνικόλα, ο οποίος συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του νησιού.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς του ζητούν απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του για να διαπιστώσουν εάν προήλθε από την επιβάρυνση που είχε υποστεί το αναπνευστικό σύστημα του 40χρονου από την πολυήμερη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, την πρώτη μέρα που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές στο νησί, έχοντας τραύμα στο πόδι.

Οι γιατροί τού έδωσαν ειδικές οδηγίες, όμως ο εθελοντής συνέχισε να επιχειρεί στα πύρινα μέτωπα.

 
Screenshot_20230802_142907

 

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης, ο 40χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας, πόνους στο στομάχι και αδυναμία.

Αρχικά, οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών τού συνέστησαν να επιστρέψει στο σπίτι του αλλά από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο 40χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκε προκειμένου να του αφαιρεθεί το υγρό από τον πνεύμονα. Δυστυχώς, όμως, λίγη ώρα κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

Συγγενής τους άτυχου εθελοντή, ο οποίος εργαζόταν στον κλάδο του τουρισμού, τονίζει στο protothema.gr πως ο 40χρονος δεν είχε προβλήματα υγείας αλλά ταλαιπωρήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της πολυήμερης κατάσβεσης.

«Ήταν κάθε μέρα στις φωτιές. Ήταν μπροστά στις φλόγες καθημερινά. Οι δικοί του υποθέτουν πως το υγρό που είχε μαζέψει στον πνεύμονα ήταν από τις προηγούμενες ημέρες. Περιμένουμε την ιατροδικαστική εξέταση για να δούμε γιατί δεν είχε ποτέ προβλήματα υγείας. Ούτε πέρασε κάποιο κρύωμα ή κάτι άλλο» λέει η ξαδέλφη του 40χρονου εθελοντή.

Ο Γιώργος ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες που κατέκαιγαν το νησί από την πρώτη ημέρα και είχε ενεργό ρόλο ως εθελοντής ενώ ήταν πολύ αγαπητό μέλος της κοινωνίας του Πυλώνα όπου διέμενε με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 40χρονου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί η σορός του.

protothema.gr