Ανακλήθηκαν οι άδειες όλων των Πυροσβεστών, με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα
Κοινωνικά
22/08/2023

Σε ανάκληση αδειών όλου του ένστολου προσωπικού, προχώρησε την Δευτέρα το μεσημέρι, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από χθες κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελλοπονήσου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής αξιωματικοί-υπαξιωματικοί και συνολικά το μονίμο και εποχικό προσωπικό, πρέπει να παρουσιαστεί, ενώπιον της υπηρεσία τους το συντομότερο δυνατό και να βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας και επιφυλακής, καθώς ανά πάσα στιγμή δύναται να κληθούν να αναλάβουν Υπηρεσία. 

 

Σημειώνεται, ότι όπως αναφέρει, το υπηρεσιακό έγγραφο που στάλθηκε χθες σε όλες τις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος ανά την Επικράτεια, για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

 

Ανάκληση αδειών και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κω, κατόπιν εντολής του Διοικητή της Υπηρεσίας Επιπυραγού Γρηγόρη Μαυρίδη

Σε αναστολή και ανάκληση όλων των αδειών, του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στην Κω προχώρησε όπως ήταν αναμενόμενο και στο νησί μας, ο Διοικητής της Π.Υ. Κω Γρ. Μαυρίδης, ενώ παράλληλα διέταξε άπαντες, να βρίσκονται σε γενική επιφυλακή επί 24ώρου βάσεως, για την αντιμετώπιση των έκτακτων και εξαιρετικά κρίσιμων, υπηρεσιακών αναγκών, εξαιτίας των σοβαρών και εκτεταμένων πύρινων μετώπων που μαίνονται ανεξέλεγκτα δυστυχώς στην χώρα.