Παν. Χατζηχριστοφής στον RV: Ξαφνικός θάνατος για τον ΔΟΠΑΒΣ η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών
Κοινωνικά
02/12/2023

Καλεσμένος στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη βρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΔΟΠΑΒΣ) Κω κ. Παναγιώτης Χατζηχριστοφής συζητώντας για βάσει του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών κατάργηση του Οργανισμού και τη μεταφορά αυτού υπό την διοικητική σκέπη του Δήμου Κω.

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί ταφόπλακα για τον ΔΟΠΑΒΣ. Πρόκειται για μια απόφαση που ήρθε χωρίς καμμία διαβούλευση με τους Δήμους και την ΚΕΔΕ. Δυστυχώς η απόφαση είναι αμετάκλητη και ο ΔΟΠΑΒΣ δεν θα εξαιρεθεί απ’ το νομοσχέδιο. Άλλο ένα εμπόδιο στην λειτουργία ενός Οργανισμού που δεν σταμάτησε να προσφέρει στην τοπική Κοινωνία του νησιού μας είτε σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, είτε στα ζητήματα που αφορούν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είναι ξαφνικός θάνατος η απόφαση αυτή διότι το αντικείμενο του Οργανισμού απαιτεί μεγαλύτερη ευελιξία απ’ όση μπορεί να έχει μέσα στα πλαίσια του Δήμου. Όλες οι διαδικασίες θα πάνε πίσω διότι για τις διεκπεραίωσή τους θα ασχολούνται τμήματα του Δήμου τα οποία μέχρι σήμερα ασχολούνταν με τα κεντρικά θέματα του Δήμου”, μερικά απ’ όσα δήλωσε ο κ. Χατζηχριστοφής.

Αναφορικά με τις πρώτες ενέργειες του Δήμου Κω για την όσο το δυνατόν καλύτερη μετάβαση του ΔΟΠΑΒΣ ο κ. Χατζηχριστοφής δήλωσε τα εξής: “Έχουμε μπεί ήδη σε διαδικασία προσαρμογής, έγιναν συναντήσεις με τη διευθύντρια προσωπικού, τη γενική γραμματέα και τους προϊσταμένους των τμημάτων, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Προφανώς θα μετακινηθούν και υπάλληλοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο με τη μισθοδοσία τους, σε καμμία περίπτωση. Όμως η αλλαγή αυτή αυτομάτως θα σημάνει και αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ο ΔΟΠΑΒΣ θα σταματήσει να υπάρχει όπως τον γνωρίσαμε, προφανώς θα δημιουργηθεί αρμόδια Αντιδημαρχία”.