Τα κάλαντα στους ακριτικούς Αρκιούς από τον Άγγελο
Κοινωνικά
02/01/2024

Στους περίπου 40 κατοίκους των ακριτικών Αρκιών τραγουδά τα κάλαντα ο μοναδικός μαθητής του Δημοτικού Σχολείου ΄Αγγελος Κάβουρας με την μικρή συμπατριώτισσά του ΄Ελενα που ήρθε από το εξωτερικό για να περάσει τις διακοπές με τους συγγενείς.

«Το ζήτησα ως δώρο από την οικογένειά μου να έρθουμε εδώ και τις γιορτές αυτές για να πώ τα κάλαντα με τον συμπατριώτη μου και να ζήσω στην ησυχία του νησιού μας» μας λέει η μικρή ΄Ελενα. Ο Άγγελος φοιτά στην Ε΄Δημοτικού και όταν τελειώσει από Δημοτικό Σχολείο θα μεταβεί στο γειτονικό νησί των Λειψών για να συνεχίσει στο Γυμνάσιο. «Θέλω να γίνω στρατιωτικός και να υπηρετήσω στα ακριτικά νησιά» μας λέει.

Από το πρωί όλες οι πόρτες των λιγοστών κατοίκων, μερικοί έχουν φύγει για τα μεγάλα κέντρα για να περάσουν τις ημέρες αυτές με τους δικούς τους, έχουν ανοίξει διάπλατα για να ακούσουν τις χαρούμενες αυτές παιδικές φωνές.

Το κλίμα των γιορτών στο νησί των Αρκιών, παρα την μοναξιά των κατοίκων, είναι γιορτινό και προσφέρει σ΄αυτούς που αγαπούν την ηρεμία, μοναδικές στιγμές.

Πηγή ΕΡΤ




Ρεπορτάζ