Κατακυρώθηκε η μίσθωση ακινήτου, για τη στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ
Κοινωνικά
23/01/2024

Κατακυρώθηκε η απευθείας μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος τα γραφεία της ΤUI. Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε πως η μίσθωση του ακινήτου έγινε από τον τουριστικό  κολοσσό που είναι ιδιοκτήτης  του ακινήτου, ο οποίος έδειξε εμπιστοσύνη στο δήμο της Κω, κάνοντας χρησιδάνειο  ώστε να μπορούν να γίνονται εργασίες πριν την επίσημη ενοικίαση του ακινήτου. Επισήμανε δε, πως το συγκεκριμένο κτίριο, αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Για ολιγωρία κατηγόρησε τη δημοτική αρχή η μείζονος αντιπολίτευση, αναφορικά με τη  στέγαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στις νέες εγκαταστάσεις, που όπως επισήμανε ο κ.Σιφάκης, εξελίσσονται με ρυθμούς χελώνας και δικαίως οι γονείς αναζητούν εθελοντές ώστε να επιταχύνουν τις εργασίες.  Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ.Κική Μακρή υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή όφειλε να διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση κονδύλια για τη στέγαση και την ενίσχυση προσωπικού του ΕΕΕΕΚ.

Το εργαστήρι συστεγάζεται με το ειδικό δημοτικό και απευθύνεται σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τόνισε η κ.Χατζηθωμά η οποία σημείωσε πως στόχος της δημοτικής αρχής ήταν από την αρχή η εξεύρεση στέγης. Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος.  Ο δήμαρχος επισήμανε πως πρόκειται για ένα κτίριο λειτουργικό, πρότυπο για τη χώρα μας  και αποτελεί παρακαταθήκη για τον τόπο και θα δοθεί στα παιδιά γιατί το αξίζουν. Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής ο επικεφαλής Ηλίας Σιφάκης  αναφέρθηκε στην ίδρυση του ΕΕΕΕΚ  πως έγινε από  τη δημοτική αρχή της Δύναμης Αλλαγής ενώ χαρακτήρισε τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής, αργά με τις ανάγκες των παιδιών να είναι αυξανόμενες και  τους γονείς να πιέζουν για επίλυση του προβλήματος προσκαλώντας  ακόμα και συμπολίτες μας να συμβάλλουν στις εργασίες ελαιοχρωματισμού. Τέλος ο κ.Σιφάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ως προς την υλοποίηση των εργασιών από πλευράς δήμου,  για να μπουν μέσα τα παιδιά.

Η κ.Μακρή τόνισε πως οι τακτικές του δήμου,  δεν έδωσαν λύσεις αλλά αδιέξοδα, που ενισχύονται συνεχώς, με εκμισθώσεις ακινήτων και  εκκλήσεις γονέων, για αποπεράτωση των εργασιών ελαιοχρωματισμού, γεγονός που είναι καταδικαστέο.  Τις επιλογές της δημοτικής αρχής  ως προς την εξεύρεση λύσεων στα  στεγαστικά  προβλήματα  του  ΕΕΕΕΚ και του 3ου δημοτικού σχολείου Κω,  καυτηρίασε ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ζερβός. Ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έγιναν από πλευράς δήμου, για να μπορέσει να γίνει σωστά, η διακήρυξη για την εκμίσθωση του προτεινόμενου νέου χώρου στέγασης του ΕΕΕΕΚ. Λανθασμένες και βεβιασμένες χαρακτήρισε τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα της στέγασης του ΕΕΕΕΚ, η δημοτική σύμβουλος Βάσω Πη .

Για την καταλληλότητα του κτιρίου , μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβρίθης ο οποίος υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή κάνει συντεταγμένες ενέργειες και κινεί τις νόμιμες διαδικασίες  για να φτιάξει σχολικές στέγες με βάσει τα πληθυσμιακά κριτήρια και τόνισε πως οι όποιες δυσχέρειες έχουν να κάνουν με τις αργές  γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται από την πολιτεία, με βάσει την νομιμότητα.  Η δημοτική σύμβουλος Σέβη Βλάχου, υπογράμμισε πως το άνοιγμα ενός σχολείου και πόσο μάλλον μιας ειδικής αγωγής, θα έπρεπε να αποτελεί χαρά για το σώμα και οι διεκδικήσεις των γονέων είναι δίκαιες , αλλά μόνο με συνεργασία μπορεί να υπάρχει κοινωνική συνοχή.

Τοξική χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Παναγιώτη Αβρίθη, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Ηλίας Σιφάκης ο οποίος τόνισε  πως χάθηκε χρόνος γιατί η δημοτική αρχή δεν ακολούθησε τις διαδικασίες , δεν προσέφερε λύσεις αλλά χαϊδεψε τα μαλλιά κάποιων, με τις εργασίες να πηγαίνουν με ρυθμούς χελώνας. Η κ. Μακρή  σημείωσε πως πρέπει να διευκρινιστεί πως το αίτημα των γονέων είναι χρόνιο και οι δημοτικές αρχές έχουν κλείσει τα αυτιά τους

Ρεπορτάζ