Προβολή ταινίας για τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε και τη Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
Κοινωνικά
01/02/2024

Προβολή ταινίας- ντοκιμαντέρ «Backpack full of cash», την Κυριακή 4 του μήνα, στις 12:00 μμ, στον κινηματογράφο Ορφέας με δωρεάν είσοδο, διοργανώνουν ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω-Νισύρου και η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. 

Η ταινία πραγματεύεται τις καταστροφικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης των Η.Π.Α και συνδέεται άμεσα με τις επιχειρούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση, οι οποίες αφορούν παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο Γραμματέας του συλλόγου Πρωτοβάθμιας Δημήτρης Τσότρας, τόνισε στην κάμερα του Kos tv, πως η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης έχει γενικότερες επιπτώσεις στην κοινωνία και όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές. Ανέφερε πως η ελληνική οικογένεια ούτως άλλως «στενάζει» από τα υπέρογκα χρήματα στα φροντιστήρια. Αν ακολουθηθεί και η Τριτοβάθμια εκπαίδευση , τότε το κόστος για την εκπαίδευση των παιδιών εκτινάσσεται.

Το μήνυμα που ουσιαστικά θέλουν να περάσουν οι εκπαιδευτικοί είναι πως το κράτος οφείλει ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, να είναι ο βασικός φορέας παροχής της εκπαίδευσης και της παιδείας στη χώρα και σε αυτό που  επιμένουν και οι δύο σύλλογοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πως αυτό που προέχει, είναι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ρεπορτάζ