Στον δήμαρχο Κω, οι κινητοποιημένοι αγρότες
Κοινωνικά
01/02/2024

Την αμέριστη συμπαράσταση του στους συμπατριώτες μας αγρότες, που αγωνίζονται να διατηρήσουν παραγωγικό τον πρωτογενή τομέα της Κω, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, στη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους Φορέων των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, που τον επισκέφτηκαν στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης τους για εξεύρεση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που πλήττουν στο σύνολο του τον πρωτογενή τομέα.

Ο Δήμαρχος Κω σημείωσε ότι, οι παραγωγοί, ως άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας.

Τόνισε ότι ο ρόλος της δημοτικής αρχής είναι δίπλα στους πολίτες, δηλώνοντας περήφανος για τις διεκδικήσεις τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συνεχώς  διογκώνονται.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς χαρακτήρισε ως προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και το νησί μας τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους παραγωγούς σε συνέχεια της μέχρι τώρα συνεργασίας τους, για την διαμόρφωση πολιτικών που θα στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα της Κω, μέσα από την καλύτερη αξιοποίηση του νερού και των ελεύθερων εκτάσεων του νησιού, που μπορούν να αξιοποιηθούν για αυτό το σκοπό.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών Φορέων παρουσίασαν τις αιτίες της κινητοποίησης τους, με σημαντικότερα ζητήματα την απώλεια ενισχύσεων μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αύξηση του κόστους παραγωγής από την ακρίβεια σε καύσιμα, λιπάσματα και εφόδια, αλλά και σειρά άλλων διεκδικήσεων για να επιβιώσει ο πρωτογενής τομέας σε όλους τους κλάδους παραγωγής.

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ