Δωρεάν Επαγγελματική Συμβουλευτική, από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω με παράρτημα Ρομά
Κοινωνικά
28/02/2024

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω με παράρτημα Ρομά, υλοποιεί ένα πρόγραμμα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, προσφέροντας δωρεάν και εξατομικευμένες συνεδρίες με τον οικονομολόγο της δομής.

Η επαγγελματική συμβουλευτική υλοποιείται μέσω ατομικών συναντήσεων, όπου αξιοποιούνται διάφορα εργαλεία και ερωτηματολόγια. Η μεθοδολογία που εφαρμόζεται είναι ευέλικτη και προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες κάθε συμβουλευόμενου. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των συναντήσεων, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν και ο τρόπος επικοινωνίας (π.χ. δια ζώσης, τηλεφωνικά, μέσω email) καθορίζονται βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και του προφίλ του κάθε ατόμου.

Σε ποιους απευθύνεται: 

  • Μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ ή άλλες ευάλωτες ομάδες: Εάν ψάχνετε για εργασία και θέλετε στήριξη στην αναζήτηση και ένταξή σας στην αγορά εργασίας.

  • Εργαζόμενοι που επιθυμούν αλλαγή καριέρας: Εάν θέλετε να αλλάξετε κλάδο ή να βελτιώσετε τα προσόντα σας για να διεκδικήσετε νέες ευκαιρίες.

  • Φοιτητές ή απόφοιτοι: Εάν αναζητάτε τον κατάλληλο κλάδο για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές.

Τι προσφέρει η Επαγγελματική Συμβουλευτική:

  • Κατανόηση κλίσεων και προσωπικότητας: Μέσα από τεστ και συζήτηση, θα ανακαλύψετε τα ταλέντα, τις αξίες και τα ενδιαφέροντά σας.

  • Σχεδιασμός καριέρας: Θα θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και θα λάβετε ένα εξατομικευμένο πλάνο για την επίτευξή τους.

  • Αναζήτηση εργασίας: Θα μάθετε πώς να γράφετε ένα αποτελεσματικό βιογραφικό, να προετοιμάζεστε για συνέντευξη και να αξιοποιείτε τα διαθέσιμα εργαλεία εύρεσης θέσεων εργασίας.

  • Βελτίωση δεξιοτήτων: Θα λάβετε καθοδήγηση για την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας.

  • Επιλογή σπουδών: Θα λάβετε βοήθεια για να επιλέξετε τον κατάλληλο κλάδο σπουδών, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τις μελλοντικές σας προοπτικές.

Για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς και για προγραμματισμό ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2242021502 & στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .  Αρμόδιος υπάλληλος κος Μπάρδας Χρήστος, Οικονομολόγος στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω με παράρτημα Ρομά. Επίσης, μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Κέντρου, Εθελοντών Πολεμιστών 3 στην Λάμπη, κάθε μέρα 07:30 με 15:30. 

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΝΤΑΡΖΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ