Μετά από 20 χρόνια, έρχεται τέλη Οκτώβρη στην Κω, η 35η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου
Κοινωνικά
11/04/2024
Η μεγάλη γιορτή του Ερασιτεχνικού θεάτρου Αιγαίου, τον Οκτώβρη στην Κω

Η 35η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου έρχεται στο νησί μας το Φθινόπωρο, στα τέλη Οκτωβρίου.  Για ένα δεκαήμερο με τρεις παραστάσεις την ημέρα, οι λάτρεις της 6ης Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  θεατρικές  παραστάσεις υψηλού επιπέδου και παράλληλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, συζητήσεις και σεμινάρια.

Πρόκειται για ένα θεσμό που τον συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής και  Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου και θα συμμετάσχουν θεατρικές ομάδες που είναι μέλη της Ομοσπονδίας και  έχουν έδρα σε κάποιο νησί του Αιγαίου από του Νομούς  Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερασιτεχνικοί θίασοι Αιγαίου, είναι σαράντα επτά και γύρω στους 800 ηθοποιούς. 

Το μέλος του ΔΣ της ΟΕΘΑ , η Κώα, Διονυσία Κασίου,  εμφανώς συγκινημένη, μίλησε στην κάμερα του kostv, για την μεγάλη αυτή επιτυχία που αποτελεί μεγάλη χαρά  για όλους τους ανθρώπους του θεάτρου στην Κω, αφού η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, επιστρέφει στην Κω μετά από 20 χρόνια και συμπίπτει με τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του θεατρικού εργαστηρίου δήμου Κω.

Και ποιος δε θυμάται  τις προσπάθειες τον Βασίλη Παναγιώτου και Νίκου Βασιλείου να «χτιστεί» η θεατρική ομάδα και  να συμμετάσχει ενεργά στις συναντήσεις με άλλους θιάσους του Αιγαίου!

                                              

 
Ρεπορτάζ