Εγκαίνια της έκθεσης αφιερωμένη στο Δάσος, από τον Δημοτικό παιδικό σταθμό της Γ.Αβέρωφ
Κοινωνικά
17/04/2024

Τα εγκαίνια της έκθεσης αφιερωμένη στο Δάσος, πραγματοποίησε σήμερα, ο Δημοτικός παιδικός σταθμός της Γ.Αβέρωφ, στην είσοδο του σχολείου.

Το όλο εγχείρημα, σκοπεύει να καλλιεργήσει την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών έως πέντε ετών, βοηθώντας τους μικρούς μαθητές να δημιουργήσουν αναμνήσεις, μέσα από βιωματικές δράσεις που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκαν μέσα από τις εργασίες που δημιούργησαν τα παιδιά με τις δασκάλες τους και  σχετίζονται με το πολύτιμο δάσος.

Σκοπός της δράσης όπως επισήμανε η διευθύντρια του παιδικού σταθμού είναι να  μάθουν τα παιδιά περισσότερα για το δάσος και το οικοσύστημά του, να το εξερευνήσουν χρησιμοποιώντας τις πέντε αισθήσεις, να εμπνευστούν από την ηρεμία και την ομορφιά του, να πειραματιστούν και να εκφραστούν δημιουργικά, να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη του δάσους και να διαμορφώσουν στάσεις και αξίες σχετικά με την προστασία και τη διατήρηση του, κατανοώντας την ανεκτίμητη συμβολή του στον άνθρωπο.

Η αντιδήμαρχος παιδείας Κατερίνα Χατζηθωμά επισκέφθηκε την έκθεση και εξηύρε το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού, σε συνεργασία με τους γονείς.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ