Μ. Χατζηάμαλλος πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου Κω: Την άρση του ασυμβίβαστου της δικηγορικής ιδιότητας ζητούν οι δικηγορικοί σύλλογοι Ελλάδος
Κοινωνικά
12/01/2021

 Οι δικηγόροι ανοίγουν ζήτημα άρσης του ασυμβίβαστου για την άσκηση και άλλων δραστηριοτήτων .Να μπορούν δηλαδή να ασκήσουν κι άλλη επαγγελματική  δραστηριότητα χωρίς να χάσουν την δικηγορική ιδιότητα, όπως ρητά αναφέρει αυτή τη στιγμή ο Κώδικας Δικηγόρων.

Η πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό, προβλέπει στην πράξη να δοθεί η δυνατότητα στους δικηγόρους να ασκήσουν κάποιο άλλο επάγγελμα χωρίς να χάσουν τη δικηγορική ιδιότητα.  "Η 10ετής μνημονιακή οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της πανδημίας που έχουν σωρευθεί στο σώμα των δικηγόρων καθιστούν πια απαραίτητη τη συζήτηση του ζητήματος", έγραψε στο λογαριασμό του στα social media ο Δημ. Βερβεσός.

Υπερ αυτής της πρότασης είναι και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κω. Ο πρόεδρος Μανόλης Χατζηάμαλλος τόνισε πως μέχρι τώρα, εάν κάποιος δικηγόρος ασκούσε άλλη δραστηριότητα θεωρούνταν ασυμβίβαστο και έχανε αυτομάτως την ιδιότητά του ως δικηγόρου Ο κ. Χατζηάμαλλος  επισήμανε πως ήρθε η στιγμή να σπάσει αυτό το ταμπού. Το επάγγελμα του δικηγόρου δε χάνει την αίγλη του αν ασκεί και εμπορική ιδιότητα αλλά δίνονται ευκαιρίες και στους νέους επαγγελματίες να βρουν νέες θέσεις εργασίας.

Ρεπορτάζ