Η υγειονομική κρίση φαίνεται ότι έπληξε και τον οινοπαραγωγικό κλάδο στο νησί μας. Οι πρώτες εκτίμησεις δείχνουν πτώση 95% σύμφωνα με τις δηλώσεις του οινοπαραγωγού Νίκου Μωρέ .
Παρά το γεγονός ότι την τελευταία τριετία, η κατανάλωση κρασιού έχει αυξηθεί , φέτος το κρασί παραμένει στα βαρέλια αφού δεν διοχετεύονται σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία είτε γιατί είναι κλειστά είτε γιατί δεν έχουν τουριστική κίνηση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ζήτηση .
Επίσης και η επισκεψημότητα στα οινοποιεία είναι ακόμη σε μηδενική βάση.