5+2 ιδέες για να ανανεώσετε τη βεράντα σας με καφάσια κήπου
Κοινωνικά
18/04/2021
Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης με τα λουλούδια να ανθίζουν και τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σιγά σιγά. Και μπορεί το lockdown να συνεχίζεται και να εξακολουθούμε να περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι, όμως δεν υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος από τη βεράντα ή τον κήπο για να απολαύσουμε αυτή την πανέμορφη εποχή.
 
 
Πώς να καλλιεργήσετε λαχανικά ή να φυτέψετε φυτά σε καφάσια
Η καλλιέργεια λαχανικών αλλά και φυτών σε γλάστρες, καφάσια και ζαρντινιέρες είναι ένας όμορφος τρόπος να απολαμβάνετε ολόφρεσκα προϊόντα και μυρωδιές στο σπίτι σας. Και μπορεί τα περισσότερα λουλούδια να καλλιεργούνται σε γλάστρες, όμως και τα καφάσια είναι μια εναλλακτική λύση και μπορείτε μάλιστα να έχετε μια πολύ καλή καρποφορία και παραγωγή.
 
Φροντίστε απλά να επιλέξετε συγκεκριμένα καφάσια με τρύπες για να στραγγίζει το νερό και προμηθευτείτε σπόρους (έτοιμους βλαστούς) ώστε να απλώσουν καλύτερα στο χώμα. 
 
Καφάσια δύο επιπέδων
Μια πολύ χρηστική ιδέα είναι τοποθετήσετε στη βεράντα ή τον κήπο σας καφάσια δύο επιπέδων ώστε στο πάνω μέρος να έχετε τις καλλιέργειες και στο κάτω μέρος τις προμήθειες.
 
Μεταλλικό καφάσι
Τα μεταλλικά καφάσια που παραπέμπουν και σε δίσκο δεν είναι μόνο για να σερβίρετε ποτά στη βεράντα σας.
 
Μπορείτε να δώσετε μια εντελώς διαφορετική πινελιά στο αίθριο, φυτεύοντας σε ένα μεταλλικό καφάσι βρύα και παχύφυτα.
 
Κλασικά ξύλινα καφάσια
Εάν χρειάζεστε έναν απλό τρόπο για να διατηρήσετε τις ντομάτες και το μαρούλι ξεχωριστά, προμηθευτείτε ένα απλό ξύλινο καφάσι κήπου.
 
Προσθέστε τροχίσκους στο κάτω μέρος, ώστε να μπορείτε να τα μετακινείτε εύκολα στον χώρο σας όλες τις εποχές του χρόνου.
 
Συμμετρία σε καφάσια
Εάν έχετε μεγάλο κήπο και θέλετε να του δώσετε μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε μερικά ζευγάρια από καφάσια στο ίδιο στυλ.
 
 
Πολύχρωμα λουλούδια
Εδώ μπορείτε να παίξετε με το περιεχόμενο.
 
Σε ένα απλό ξύλινο καφάσι δηλαδή να φυτέψετε λουλούδια που αντιπροσωπεύουν τα χρώματα της άνοιξης και του καλοκαιριού. Μια ρουστίκ και χαρούμενη πινελιά!
 
 
Γαλβανιζέ ατσάλι μέσα σε ξύλινο καφάσι
Ο τέλειος συνδυασμός στιλ και λειτουργικότητας, είναι οι γλάστρες από γαλβανισμένο μέταλλο και χάλυβα που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στα καφάσια του κήπου και της βεράντας.
 
 
Πράσινα λαχανικά
Τέλος, όπως και με τα λουλούδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύλινο καφάσι σας για να καλλιεργήσετε μέσα εκεί τα δικά σας πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι και ρόκα και να δώσετε μια πράσινη πινελιά στη βεράντα σας.
 
 
 
Φωτογραφίες