Σχολεία- Νίκη Κεραμέως: Ενδεχομένως να παραταθεί το σχολικό έτος
Κοινωνικά
18/04/2021

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος εντός του Ιουνίου, λέει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως - Τι απαντά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία;

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος εντός του Ιουνίου, αφού στόχος είναι να επιμηκυνθεί ο χρόνος διά ζώσης διδασκαλίας, όπως υποστήριξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.

Η Ν. Κεραμέως επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν μαθήματα την περίοδο διακοπών του Πάσχα, ενώ απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας. «Προχωρούμε βήμα-βήμα, αναμένοντας τις εισηγήσεις των ειδικών για το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης και τους όρους με τους οποίους αυτές θα ανοίξουν», είπε, τονίζοντας της σημασία των self tests αλλά και του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, διαδικασία η οποία ανοίγει για το σύνολο των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 21 Απριλίου.