O Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω στέκεται απέναντι σε αποφάσεις ή μεθοδεύσεις που στρέφονται κατά του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
Κοινωνικά
20/04/2021

                                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

O Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, στέκεται απέναντι σε αποφάσεις ή μεθοδεύσεις που στρέφονται κατά του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και το είχε καταστήσει σαφέςκαι  στις συναντήσεις που είχε με το Δήμαρχο, όπου όλα τα μέλη του τοποθετήθηκαν εκφράζοντας ξεκάθαρα την αντίθεση τους.

Με αυθαίρετες εκτιμήσεις για την πιθανή ημερομηνία πρόσληψης του εποχικού προσωπικού, μεθοδεύεται η ανάθεση μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα εργολαβικά και ξενοδοχειακά συμφέροντα. Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών τόσο στους πολίτες όσο και στους επισκέπτες του νησιού μας είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας, και κυρίως τους εργαζόμενους του Δήμου μας που υπερβάλλοντας εαυτούς προσφέρουν υπηρεσίες κάτω από τις πιο ιδιάζουσες και αντίξοες συνθήκες, ενδεικτικά το 2015 με το προσφυγικό –μεταναστευτικό, το 2017 με το σεισμό και τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κω, με την οποία αποφασίστηκε η έγκριση της διαδικασίας ανάθεσης εκτέλεσης εργασιών αποκομιδής αστικών αποβλήτων σε ιδιώτη, και θα κινηθούμε με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε η απόφαση αυτή να μείνει στα χαρτιά.

Καμιά ιδιωτικοποίηση Δημοτικών Υπηρεσιών, που θα επιφέρει την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών που έχει υποχρέωση και καθήκον να προσφέρει η Τοπική Διοίκηση στους Δημότες της.

Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Κω. Να προχωρήσει τώρα σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ .