Το γεμιστό κατσικάκι στο φούρνο, βρίσκεται σε όλα τα οικογενειακά τραπέζια της γιορτής για τη μέρα της Λαμπρής και θεωρείται το απόλυτο πασχαλινό φαγητό στη Κω!
Εκτός από τη μοναδική γεύση , το κατσίκι στο ξυλόφουρνο, έχει ακαταμάχητη ευωδιά που γεμίζει τον αέρα και η ομαδική «εργασία» για την ετοιμασία της φωτιάς και του κρέατος είναι παραδοσιακή συνήθεια στις γειτονιές της Κω.
Μεγάλο Σάββατο, οι γειτονιές που έχουν ξυλόφουρνους, μοσχομυρίζουν και η γειτονιά βάζει το κατσικάκι του στον παραδοσιακό ξυλόφούρνο για να είναι έτοιμο για το πατροπαράδοτο Πασχαλινό τραπέζι.