Παρεδόθη η Μελέτη αξιοποίησης των 70χιλ.τ.μ. στον Ναυτικό Όμιλο Κω από το ΤΕΕ Δωδ/σου στον δήμαρχο Κω
Κοινωνικά
17/06/2021

Παρεδόθη σήμερα το μεσημέρι, η Μελέτη αξιοποίησης των 70χιλ. τ.μ. στον Ναυτικό Όμιλο Κω  από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδ/σου Αντώνη Γιαννικουρή, στον δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ Κω, Γιώργου Χρυσουλάκη και της προέδρου του συμβουλίου Αρχιτεκτονικής ΠΕ Κω και μέλος του ΤΕΕ, Αγγελικής Στρατικοπούλου.

Ο δήμαρχος Κω, τόνισε πως διεκδικούμε από την ΕΤΑΔ, τον δημόσιο χαρακτήρα των 70χιλ.τ.μ. στον Ναυτικό όμιλο Κω προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, σεβόμενοι  την ιστορική και περιβαλλοντική αξία της περιοχής που αποτελεί τον τελευταίο ελεύθερο «πνεύμονα» της Κω και μοναδικής σε οικοσυστήματα περιοχής .

Η μελέτη ήπιας αξιοποίησης του τελευταίου προσβάσιμου στους κατοίκους παραθαλάσσιου μετώπου στον Ναυτικό Όμιλο,  έγινε εθελοντικά  από τον Ηλία Μαστρομηνά, την κ.Α.Στρατικοπούλου, τον κ.Παστρικό, τον κ.Ζήκα και την κ.Μαστρογιάννη. Μετά την παράδοση της Μελέτης , ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, θα την πάει ο ίδιος στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) προκειμένου να διεκδικηθεί εκ νέου η έκταση και να επιστρέψει στο δήμο, για να δημιουργηθεί κέντρο θαλάσσιας αναψυχής και πολιτισμού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ερωτηθείς ο δήμαρχος για τη θέση των βουλευτών της περιοχής μας στην διεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΝΟΚ, τόνισε πως άπαντες ταυτίζονται με τη δημόσια θέση του δήμου να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της περιοχής ενώ σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα , ο δήμαρχος επισήμανε πως ο ίδιος θα δει από κοντά εκπροσώπους της ΕΤΑΔ  και της ηγεσίας για να γίνουν όλοι κοινωνοί αυτής της προσπάθειας και να «τρέξουν» οι διαδικασίες.

 Επίσης ο δήμαρχος Θ.Νικηταράς, επισήμανε πως ο δήμος,  συνεχίζει τη διεκδίκηση κι  άλλων περιουσιακών στοιχείων που πήγαν στην Εταρεία Ακινήτων Δημοσίου όπως αυτό της π. διοίκησης της 80 ΑΔΤΕ στο λιμάνι.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ