Ανεξέλεγκτη η κούρσα τιμών στα καύσιμα κίνησης: Τα 2,5 ευρώ αγγίζει η αμόλυβδη στα νησιά - Στην Κω ο μειωμένος ΦΠΑ συγκρατεί την τιμή
Οικονομία
09/03/2022

Ξέφρενη είναι πλέον η κούρσα των τιμών στα καύσιμα, με τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών να παίρνουν φωτιά και την ανησυχία των πολιτών για το μέλλον να αυξάνεται διαρκώς.

Αρχής γενομένης από την τιμή της ευρείας κατανάλωσης αμόλυβδης βενζίνης, μέρα με τη μέρα, καταγράφονται νέες αυξήσεις με αποκορύφωμα σε πολλά ελληνικά νησιά να αγγίζει τα 2,5 ευρώ/λίτρο!

Στην Κω, οι τιμές της αμόλυβδης έχουν συγκρατηθεί στα 2 ευρώ και κάτι, λόγω του μειωμένου ΦΠΑ 17%  αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι αυτές δε θα εκτοξευθούν στα ύψη ξαφνικά.

Στη δίνη των ασυγκράτητων ανατιμήσεων, σε πανελλαδικό επίπεδο, βρίσκεται και το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, σε δηλώσεις του στο Kos Tv, υπογραμμίζει ότι η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου εκτινάχθηκε στα 126 $ το βαρέλι!

Ο ίδιος, δε διστάζει να κάνει λόγο για τη διεξαγωγή και συντήρηση ενός προγραμματισμένου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου που δε μπορεί να αποτραπεί.

Θύματα του, οι πολίτες ανά τον κόσμο, οι οποίοι δεν έχουν κανένα τρόπο για να ανταπεξέλθουν στα τεκταινόμενα στον τομέα της ενέργειας.

Ρεπορτάζ