ΑΑΔΕ: Έρχεται τσουνάμι φοροελέγχων
Οικονομία
30/03/2022

Περισσότερους από 170.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους55.000 τηλεφωνικές οχλήσεις σε όσους δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, 15.000 σημειώματα με φόρους κατ' εκτίμηση και χιλιάδες διασταυρώσεις έχει προγραμματίσει για το 2022 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπως προκύπτει από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

 Ταυτόχρονα σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη μέθοδο της σάρωσης του QRcode προκειμένου να ελέγξει τις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών, ενώ θα χρησιμοποιήσει κινητές συσκευές για σάρωση πινακίδων κυκλοφορίας και έλεγχο ακινησίας, αλλά και τάμπλετ για επιτόπιους ελέγχους που αυτομάτως θα εκδίδουν τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει και την απενεργοποίηση ΑΦΜ 120 «εξαφανισμένων» εμπόρων. Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα που ενώ προχώρησαν στην έκδοση ΑΦΜ με την έναρξη της δραστηριότητας, στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τα φορολογικά τους ίχνη για να καταστεί ευκολότερη η διαφυγή τους από τα δίχτυα της ΑΑΔΕ.

ΠΗΓΗ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ