Έρχεται το 'every day low price' στα σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργεί
Οικονομία
14/11/2023

Η ρύθμιση αυτή θα θέσει ένα φρένο στις προσφορές προϊόντων «1+1» και θα προωθήσει το μοντέλο των «χαμηλών τιμών κάθε μέρα», γνωστό ως «every day low price»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, προανήγγειλε νέα ρύθμιση για την καταπολέμηση της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ. Η ρύθμιση αυτή θα θέσει ένα φρένο στις προσφορές προϊόντων «1+1» και θα προωθήσει το μοντέλο των «χαμηλών τιμών κάθε μέρα», γνωστό ως «every day low price».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε ότι «παρατηρείται τα προϊόντα προσφορών, είτε κατά μόνας είτε ”1+1”, να είναι για μία περίοδο μίας εβδομάδας. Αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ο πολίτης να στοκάρει με προϊόντα. Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1, για να το πάρει σε προσφορά, ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Τελικά, αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια ”1+1” για μία εβδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη την εβδομάδα να το πάρει σε προσφορά ο καταναλωτής, να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα. Αυτό λέγεται ”every day low price” στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέας μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα εφαρμοστεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, με στόχο να μπει ένα φρένο «στις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: parapolitika.gr