Υπ.Οικονομικών:Νέα δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων
Οικονομία
08/02/2021

Μέσα στην εβδομάδα το υπόλοιπο ποσό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 

Νέα δέσμη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα έρχεται υποχρεωτική πλήρη απαλλαγή ενοικίου για τον μήνα Μάρτιο για όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή με εντολή δημόσιας αρχής, όπως εστίαση, γυμναστήρια, τουρισμός, μεταφορές και δύο νέους κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής, τον 6 και τον 7, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Επίσης, παρατείνεται η μείωση του ΦΠΑ σε καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, θεατρικές παραστάσεις και μεταφορές έως 30/9/2021 και για τουριστικά πακέτα μέχρι τις 31/12/2021.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας τόνισε «Τα ταμειακά διαθέσιμα δεν είναι ανεξάντλητα, απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία και διορατικότητα» και εξειδίκευσε τα μέτρα στήριξης:

 

-Όλες οι επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία είναι σε αναστολή με κρατική εντολή και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τουρισμό και μεταφορές δικαιούνται πλήρη απαλλαγή επαγγελματικών ενοικίων και για τον Μάρτιο. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το λιανεμπόριο. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με το 80%.

 -Καταβάλλεται μέσα στην εβδομάδα το υπόλοιπο ποσό της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5.

Ο 6ος κύκλος θα αφορά την απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου.

Ο 7ος κύκλος θα αφορά την απώλεια τζίρου ολόκληρου του πρώτου τριμήνου του 2021, το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστρέφεται.

 
parapolitika.gr