Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης, τα γυμναστήρια, τα μουσεία και λοιποί εσωτερικοί χώροι
Οικονομία
03/06/2020
                                                       Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια και
                                                                        οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης

Από το Σάββατο 6 Ιουνίου θα επιτρέπεται: η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους και η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία, καθώς και η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο και σε υπαίθριες εκδηλώσεις. Επίσης ανοίγουν και οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από χορευτικό κέντρο, από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο, από καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια, από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ, από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ), από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο, από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
από κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ.

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου, θα επιτρέπονται οι δραστηριότητες μουσείων, η λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων οι εγκαταστάσεις γυμναστικής, οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων, οι υπόλοιπες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, οι υπηρεσίες σωματικής ευεξίας, οι υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών και ιαματικών πηγών, καθώς και οι υπηρεσίες σπα.

Για τα μουσεία γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 2 μέτρων. Επιτρέπονται κλιματιστικά μόνο ανοικτού κυκλώματος. Θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, ειδικοί κανόνες για τους χώρους υγιεινής και ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού.

Κανόνες λειτουργίας στο εσωτερικό των καταστημάτων:

  • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής επιφάνειας.
  • Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ΚΑΔ 56.30.10.09, 56.30.10.10 και 56.30.10.11, απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών.
  • Παράλληλα, καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων:
    α. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ.
    β. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,20 μ.
    γ. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,80 μ.

πηγή: monopoli.gr