Τον δήμαρχο Κω, επισκέφθηκε ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος
Πολιτική
28/10/2021

Στην Κω βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ερχόμενος από τη Κάλυμνο όπου παρέστη στις εκδηλώσεις,  στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Τον κ. Λοβέρδο συνόδευαν συνεργάτες του και η γραμματέας της Νομαρχιακής του ΚΙΝ.ΑΛ Στέλλα Σούλη , η πολιτευτής του κόμματος Κατερίνα Γαβαλά και ο  Δημήτρης Τζανετούλης ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα του  για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Τον  κ. Λοβέρδο υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς  όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος , σε κατ' ίδιαν συζήτηση.

Ο κ Λοβέρδος μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σημειώνοντας  πως  ο εορτασμός  στην Κάλυμνο ξεχώρισε στην ψυχή του καθώς  οι κάτοικοι του νησιού έδωσαν νόημα στην επέτειο, ξεφεύγοντας από τα τυπικά πλαίσια  εορτασμού στην Στερεά Ελλάδα!

Ο κ. Λοβέρδος  έδειξε ενδιαφέρον  στα ζητήματα που ταλανίζουν τους  κατοίκους στη νησιωτική περιοχή και  αφορούν στον ΦΠΑ και την κατάργηση των ειδικών συντελεστών φπα στα νησιά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , την οποία χαρακτήρισε λανθασμένη ενέργεια και πρέπει το ελληνικό κοινοβούλιο  να επανεξετάσει.. Η χώρα μας , τα νησιά μας χρειάζονται ζωντάνια  χρειάζονται κίνητρα ,όπως η φορολογία, το υγειονομικό προσωπικό και  το ζήτημα ενίσχυσης των εκπαιδευτικών .

Επίσης αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του  ποινικού κώδικα που αφορά στην παράκτια αλιεία , πως  πρέπει να αλλάξει  και να επανέλθουν οι  αυστηρές ποινές για όσους παράνομα ψαρεύουν στα χωρικά μας ύδατα. 

Αναφερθείς στην  άφιξη της καγκελαρίου  Άγκελα  Μέρκελ,  στη χώρα μας,  επισήμανε πως με την αναποφασιστικότητα και τις αστοχίες  της κόντεψε να  ρίξει τη χώρα και την Ευρώπη  στα βράχια. Ο κ.Λοβέρδος δεν θέλησε να κάνει  δηλώσεις για τα εσωκομματικά λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά που συγκλόνισε  τον ίδιο όπως και όλη τη χώρα.  Εις ένδειξη πένθους,  ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες του ομιλίες και συνεντεύξεις γιατί τα λόγια σε τέτοιες στιγμές όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι δύσκολα!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ