Γ. Nικητιάδης: Πάνω απ’ όλα τώρα είναι η ενότητα στο Κίνημα Αλλαγής
Πολιτική
31/10/2021

Υπέρ της ενότητας του Κινήματος Αλλαγής και κανενός από τους υποψηφίους προς το παρόν καθώς δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επίσημα εκ νέου για τις εσωκομματικές εκλογές, τάχθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και  πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Νικητιάδης

«Είμαι ταγμένος υπέρ της ενότητας του χώρου. Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε μάθει να τη διαφυλάσσουμε. Αυτή τη στιγμή είναι  πρώιμο να συζητήσουμε αν είμαι υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου,  λίγες ημέρες μόλις μετά τον ενταφιασμό της Φώφης Γεννηματά που είναι πλέον ένα σύμβολο για τον πολίτικό μας χώρο.

Μια γυναίκα που ανέδιδε την ενότητα με όλη τη δράση της. Για μένα είτε είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που είναι μια μεγάλη προσωπικότητα του χώρου και εκπέμπει σε διεθνές επίπεδο είτε   οποιοσδήποτε από τα άλλα στελέχη μας προέχει η ενότητα», τόνισε ο κ. Νικητιάδης και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλος πολιτικός χώρος που να διαθέτει τόσα ικανά στελέχη για την προεδρία του.
Τόνισε δε ότι πρέπει να διευθετηθούν κάποια θέματα ακόμη στο κόμμα ενώ δεν έχει ανοίξει επίσημα η διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές.

 

«Αν θα ήθελα να δώσω ένα μήνυμα αυτό, είναι το μήνυμα της ενότητας. Δεν έχουμε ακόμη δρομολογήσει το πώς θα εξελιχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής. Ας περιμένουμε λίγες ημέρες να δούμε πώς πάνε τα πράγματα. Να δούμε αν θα αναβληθούν οι εκλογές και  τι θα γίνει με την κοινοβουλευτική ομάδα. Θα πρέπει να επιλεγεί και το στέλεχος που θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή στη θέση της εκλιπούσας Φώφης Γεννηματά.

Υπάρχουν δηλαδή ζητήματα που μένουν  ακόμη ανοικτά. Πιστεύω ότι όλα αυτά μέσα  στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν αντιμετωπιστεί», είπε.
Σε ερώτηση για το αν στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Νικητιάδης τόνισε:

«Ο κάθε υποψήφιος έχει τα δικά του χαρίσματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι έμπειρος ευρωβουλευτής. Έχει μάθει τα ευρωπαϊκά θέματα. Είναι νέος άνθρωπος και φέρνει την ανανέωση. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει μια ισχυρή παρουσία. Συνεπώς αυτή τη στιγμή τοποθετούμαι με επιφύλαξη καθώς οι διαδικασίες δεν έχουν ανοίξει. Θεωρώ απρεπές να μιλώ για τα θέματα αυτά τώρα», τόνισε.

 

Όσο για το  Κίνημα Αλλαγής και αν θα γίνει στροφή προς το ΠΑΣΟΚ ή θα ακολουθηθεί η ίδια γραμμή τόνισε:

«Αν θέλουμε να λειτουργήσουμε με το θυμικό  είναι προφανές πως ο κόσμος θέλει να προχωρήσουμε με βάση τα προηγούμενα σύμβολα. Και στις συγκεντρώσεις τα βλέπουμε. Θα πρέπει  επανέλθουμε και με το όνομα. Και οι άδικες κατηγορίες για τα μνημόνια έχουν εκλείψει. Τα μνημόνια που εφαρμόσθηκαν μετά από αυτά που εφάρμοσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ειδικώς το τελευταίο του κ. Τσίπρα ήταν από τα σκληρότερα μνημόνια. Καθημερινά ο κόσμος σκέπτεται την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως και έγιναν λάθη και είχαμε ηθικούς στιγματισμούς ανεπίτρεπτους για ένα τέτοιο χώρο. Όλα αυτά είναι πληγές που τις εγχειρίσαμε και έτσι μπορούμε να πορευθούμε ξανά με τα σύμβολα και τις ιδέες μας προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα. Δεν μπορεί ένας προοδευτικός χώρος να μην έχει ξεκάθαρες θέσεις για την κλιματική αλλαγή.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε για την πράσινη ανάπτυξη. Πριν από 20 χρόνια εμφανίστηκε με λάπτοπ σε συνεδρίαση. Εμείς ήμασταν πρωτοπόροι. Πρέπει να διαμορφώσουμε ξεκάθαρες θέσεις. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να προσαρμοστούμε. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός  πως η σοσιαλδημοκρατία κατέστη  καθημερινή ανάγκη μετά την πανδημία. Αν προσθέσουμε επίσης και τη μεγάλη ανάγκη για κοινωνικό κράτος, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις με συγκεκριμένες θέσεις να προχωρήσουμε και να αλλάξουμε τα δεδομένα στην κεντροαριστερά.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να γίνει κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της κεντροαριστεράς που εκφράζει γνήσια τη  σοσιαδημοκρατία και όχι να εκφράζεται από ένα ψευδοαριστερό κόμμα όπως θέλει να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όσα για τις δηλώσεις στις οποίες προβαίνει η κ. Δήμητρα Παπανδρέου για το Κίνημα Αλλαγής,  ο κ. Νικητιάδης είπε:

 

«Δεν νομίζω πως κανείς ασχολείται με την κ. Δήμητρα Παπανδρέου. Είχε την τιμή να γίνει σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά δεν είχε εξίσου την τιμή να προτιμηθεί από το εκλογικό σώμα ούτε να εκλεγεί. Αλίμονο αν υπολογίζουμε τι λέει  τη στιγμή που δεν είναι και πολιτικό πρόσωπο».

 

πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/467015/g-nikhtiadhs-panw-ap-ola-twra-einai-h-enothta-sto-kinhma-allaghs