Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Αντιμάχεια
Πολιτική
22/11/2021

Νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Διονυσία Τελλή και νέoς Γραμματέας ο Εμμανουήλ Μήτρου! Οι παρατάξεις της μειοψηφίας Κατήγγειλαν τη διαδικασία και  αποχώρησαν από την ειδική συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε Δια Ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια.

Ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης σημείωσε ότι είναι πρωτοφανές και απαξιωτικό, να παραιτείται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου -ο πρόεδρος εκφράζει το σώμα και προς αυτό καταθέτει την παραίτησή του- μια διαδικασία που ευτελίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους θεσμούς που εκπροσωπεί . Εκ του κώδικα η θητεία του Προεδρείου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και στις 2 του Γενάρη πρέπει να εκλεγεί το νέο προεδρείο,  επισήμανε ο κ.Κυρίτσης, εκφράζοντας την άαπορία γιατί να γίνει αυτό , αφού το νεό  το προεδρείο θα είναι για 40 ημέρες 

Η κ Ιωάννα Ρούφα με τη σειρά της ανέφερε ότι η συνεδρίαση δεν είναι σύννομη και δεν εξασφαλίζεται η μυστική ψηφοφορία, δεδομένης της συμμετοχής δημοτικών συμβούλων με τηλεδιάσκεψη, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να επαναληφθεί η εκλογή του νέου Προεδρείου στις 2 Ιανουαρίου του 2022 όπως προανέφερε και ο κ Κυρίτσης.  Η επικεφαλής της παράταξης Οραμα + Δράση δήλωσε ότι στην περίπτωση που η Δημοτική Αρχή επέμενε στην ψηφοφορία,  θα αποχωρήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Οραμα + Δράση, παίρνοντας μέρος ξανά στην ειδική συνεδρίαση στις 2 του Γενάρη για την εκλογή του νέου Προεδρείου, όπως η εγκύκλιος του Υπουργείου ορίζει.

Η επικεφαλής της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Κική Μακρή υπενθύμισε στο σώμα ότι η παράταξη της ποτέ δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία του Προεδρείου, δηλώνοντας πως θα απέχει και από τη διαδικασία  στις 2/1/2021. Εξέφρασε την άποψη, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εκτελεί νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου εσωτερικών.  

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ