Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω μέσω Τηλεδιάσκεψης, λόγω μη απαρτίας
Πολιτική
22/11/2021

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνήλθε το δημοτικό συμβούλιο  με μοναδικό θέμα στηνημερήσια διάταξη: την“ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΩ,ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2019”.

Λόγω έλλειψης απαρτίας,  αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί , πως δεν παρέστη η μείζονα και η ελάσσονα μειοψηφία.

Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς,  ευχήθηκε στη νέα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Διονυσία Τελλή και το νέο γραμματέα Εμμανουήλ Μήτρου, καλή δύναμη, έδειξε απογοητευμένος για την εξ ολοκλήρου απουσία της αντιπολίτευσης. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

Κυρία πρόεδρε να ευχηθώ καλή δύναμη, σιδερένια και έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Θεωρώ ότι θα τα πάτε εξαιρετικά και μου δίνετε επίσης την ευκαιρία να ευχαριστήσω αυτή τη στιγμή για μία ακόμα φορά τον μέχρι πρότινος πρόεδρο  του δημοτικού συμβουλίου τον συνάδελφο με τον Γιάννη Καλούδη στον οποίο εύχομαι όπως και στους  άλλους συναδέλφους καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Επειδή είμαστε σε απευθείας σύνδεση παρά τα όποια προβλήματα, γιατί ενημερώνουμε ότι υπάρχουν ζητήματα επαρκούς ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί αυτή τη στιγμή και για αυτό η κακή ποιότητα του σήματος θα έλεγα λοιπόν ότι όσοι συμπατριώτες μας έχουν την δύναμη και τις αντοχές να μας παρακολουθήσουν σε αυτή την δύσκολη ηλεκτρονική σύνδεση, θα πρέπει να ενημερωθούν ότι ημερήσια διάταξη αυτού του δημοτικού συμβούλιου, αποτελεί μία ειδική συνεδρίαση δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο παρά με ένα θέμα που αφορά την προηγούμενη δημοτική περίοδο δηλαδή τον ισολογισμό του έτους 2019. Το 2019 άλλοι άνθρωποι άσκησαν διοίκηση στο μεγαλύτερο μέρος του έτους τουλάχιστον και αυτοί οι άνθρωποι , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί συμπατριώτες, επιλέγουν για μία ακόμα φορά το δρόμο της φυγής , της αδράνειας , τον δρόμο που δεν έχει τίποτα να πει και τίποτα να δείξει στην Κωακή κοινωνία, που δεν έχει τίποτα να πει και τίποτα να δείξει σε σχέση με το θεσμικό ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν και αυτόν ζήτησαν από την Κωακή κοινωνία το 2019.

Δυστυχώς φαίνεται ότι σε αυτόν το δρόμο τον κατηφορικό, συντάσσεται όλη η αντιπολίτευση. Είναι αδιανόητο σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο που η χώρα μας βάλλεται και πάλι από την πανδημία, που ολόκληρος ο κόσμος βάλλεται από αυτήν, που ένα νέο κύμα είναι προ των πυλών, που πολλές περιοχές έχουν χτυπήσει κόκκινο,που οι  τοπικές οικονομίες προσπαθούν και πάλι να ορθοποδήσουν που η αγωνία ξεπηδά από  μέσα μας για το τί θα συμβεί την επόμενη περίοδο, που θα έπρεπε όλα αυτά τα γεγονότα μέσα σε μία άλλη διάσταση και μία άλλη φιλοσοφία να μας βρίσκουν ομονοούντες, ετούτη εδώ η αντιπολίτευση να ζει σε ένα παράλληλο, και για να μην παρεξηγηθώ θα χρησιμοποιήσω τον όρο, ῾πολιτικό σύμπαν῾.

Δυστυχώς αποδεικνύονται για μία ακόμα φορά κατώτεροι των περιστάσεων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η απλή αναλογική, αν και έχουμε λάβει το 47% περίπου των ψήφων στις εκλογές το 2019 και το 62% στο δεύτερο γύρο, δεν μπορούμε να διοικήσουμε, δε μας έδωσε το δικαίωμα να διοικήσουμε και να το κάνουμε με επάρκεια και με την αποτελεσματικότητα που θα θέλαμε.

Δυστυχώς εάν όλα αυτά συμβούν την αντίστοιχη περίοδο κανείς δε θα ελάμβανε υπόψη του ότι η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Γιατί εμείς σήμερα θα είχαμε 20 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους για να μπορούν να σταθούν να έχουμε καταρχήν την απαρτία και να μπορούμε να συνεδριάσουμε και να λειτουργεί αδιάλειπτα ο δήμος γιατί και αυτός είναι ο ρόλος και ο στόχος του νομοθέτη.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση σήμερα εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του εκλογικού νόμου του προηγούμενου, υψώνει ένα ανάστημα που δεν το έχει στην Κωακή κοινωνία και να ενώ υπάρχουν απέναντί της οι χιλιάδες των συμπολιτών που περιμένουν πως και πως να δούνε έναν δήμο να τρέχει, τα προβλήματα και όλα τα κορυφαία ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει, βλέπει απέναντι μία αντιπολίτευση να συμπεριφέρεται εντελώς μικρόψυχα. 

Θέλω να περάσω το μήνυμα στην κοινωνία ότι είναι απούσα η αντιπολίτευση, είναι παρούσα η δημοτική αρχή και αυτό μας χαλυβδώνει και μας δίνει περισσότερη δύναμη για το επόμενο διάστημα , να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Η τοπική κοινωνία δεν έχει τίποτα να φοβάται. Μπορεί να μας καθυστερούν, να μας πηγαίνουν λίγο πίσω αλλά δεν πρόκειται να ανατρέψει τον σχεδιασμό που έχει να κάνει με το μέλλον αυτού του τόπου, να είναι σίγουροι. Και το τίμημα αυτών τους των επιλογών που τώρα νομίζουν με σιγουριά ότι απολαμβάνουν , στις εκλογές θα είναι τέτοιο και θα είναι τέτοιας έντασης εκκωφαντικός  ο θόρυβος που θα εκπλαγούν αρνητικά.

Όμως είμαστε εμείς είμαστε εδώ, συνεχίζουμε. Αγαπητοί συνάδελφοι της δημοτικής αρχής οπλιστείτε με κουράγιο και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα και εδώ είμαστε, εδώ θα είμαστε στη νέα ημερήσια διάταξη που θα βγάλετε αγαπητή πρόεδρε, να τα συζητήσουμε κι αν και πάλι δεν έρθουν και πάλι θα είμαστε εδώ την επόμενη φορά για να συζητήσουμε στην 3η συνεδρίαση κατά σειρά, να συζητήσουμε τα θέματα που τίθενται κάθε φορά στην ημερήσια διάταξη. Σας ευχαριστώ. 

Ρεπορτάζ