ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το νέο νοσοκομείο Καρπάθου αναβαθμίζει το χάρτη της δημόσιας υγείας στα Δωδεκάνησα»
Πολιτική
13/08/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

 Την Κάρπαθο επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστο Ροϊλό και τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, κ. Αλεβίζο Περικλή.

Ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπάθου, κ. Ιωάννη Νισύριο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και με την Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου, κα. Πόπη Νικολαΐδου, με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα εφαρμογής ενός νέου στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης στα πρότυπα της πρότασης που είχε κατατεθεί στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Έγινε ειδική αναφορά στα μέτρα στήριξης για επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις μιας δύσκολης χρονιάς για τον τουρισμό.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, κ. Χρήστο Ροϊλό, επισκέφθηκαν το νέο νοσοκομείο Καρπάθου για το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία η έγκριση του προϋπολογισμού του, αλλά και η διαδικασία τοποθέτησης διοικητή και διοικητικού συμβουλίου.

Έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη 27 ατόμων σε θέσεις νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, και τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η πρόσληψη 6 γιατρών, από προηγούμενες προκηρύξεις. Ταυτόχρονα, προχωρά νέα προκήρυξη για ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Κόνσολας επισήμανε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, πριν από λίγες μέρες, για τη θεσμοθέτηση νέων βαθμολογικών και μισθολογικών κριτηρίων για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές.

Στο νέο νοσοκομείο λειτουργούν ήδη το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό εργαστήριο.

«Η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Κάρπαθο, με τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό μας. Στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, το κυρίαρχο κριτήριο για την επιλογή ενός τουριστικού προορισμού θα είναι η υγειονομική ασφάλεια», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Ο Μάνος Κόνσολας επισκέφθηκε εθιμοτυπικά και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, κκ. Αμβρόσιο, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Φωτογραφίες