Οι θέσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης για τη χωροθέτηση του νέου Νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω
Πολιτική
15/02/2022

Τις θέσεις τους για το ζήτημα της παραχώρησης κατά χρήση στο Νοσοκομείο Κω, ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Κω στην περιοχή Λινοποτίου, για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου διατύπωσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Σύσσωμοι επεσήμαναν ότι δεν αντιτίθενται στην ανέγερση μιας νέας αξιοπρεπούς δομής υγείας στο νησί μας αλλά διαφωνούν με τη διαχείριση και τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής. 

Ο επικεφαλής της ''Δύναμης Αλλαγής'', Γιώργος Κυρίτσης, σημείωσε ότι δυο χρόνια τώρα έχουν τεθεί στο τραπέζι εξαγγελίες για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου αλλά δεν έχει υπάρξει απτό αποτέλεσμα,την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει ιδιαίτερη αγωνία για τη στελέχωση των υφιστάμενων δομών υγείας στο νησί. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι η παράταξή του τάσσεται υπέρ των εναλλακτικών προτάσεων για τη χωροθέτηση της νέας δομής καθώς η εμμονή της Δημοτικής Αρχής στην έκταση της περιοχής του Λινοποτίου πιθανώς να κρύβει σκοπομότητα.

Η επικεφαλής της παράταξης ''Όραμα & Δράση'', Ιωάννα Ρόυφα,ξεκαθάρισε ότι δε διαφωνεί με την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου στο Λινοπότι αλλά με την ανάκληση της απόφασης χωροθέτησης από μέρους του Δημάρχου Κω και την πρότασή του για ανέγερση του κτιρίου στο ακίνητο όπου προοριζόταν να δημιουργηθει το κλειστό γυμναστήριο Δικαίου.

Η επικεφαλής της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'', Κική Μακρή, επεσήμανε ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη χωροθέτηση κι ανέγερση νέου Νοσοκομείου προβληματίζει κι αυτό που ουσιαστικά ενδιαφέρει άπαντες είναι αν πραγματικά υφίστανται τα κονδύλια για την υλοποίηση του έργου. Η ίδια, αναφέρθηκε ξανά στη σοβαρή υποστελέχωση του υπάρχοντος Γενικού Νοσοκομείου, πέριξ της αυλής του οποίου, μάλιστα, έχουν αναπτυχθεί πολλές ιδιωτικές δομές υγείας. 

Ρεπορτάζ