Ηχηρό ''παρών'' από Σωματεία & Συλλόγους Εργαζομένων της Κω στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ για ακρίβεια-εργασία-υγεία
Πολιτική
26/02/2022

Ηχηρό παρών έδωσαν τα Σωματεία και οι Σύλλογοι εργαζομένων της Κω στη συγκέντρωση-ξεσηκωμό διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ ενάντια στην ακρίβεια για την προστασία της εργασίας και της υγείας, σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 11:00, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ειδικότερα, τη συγκέντρωση στήριξαν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω, ο Σύλλογος Γυναικών Κω, το Σωματείο Συνταξιούχων Κω, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Κω, ο Αγροτικός Σύλλογος Κω, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κω, ο ΣΕΜΕΚ αλλά και μέλη του Πανελλήνιου Σωματείου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.

Παρόντες στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, η αντιδήμαρχος  Κω, Γεωργία Κασσιώτη καθώς και ο συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΒΣΔ ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καββαδάκης.

Τη διαδήλωση διαμαρτυρίας, άνοιξε δια μικροφώνου, το μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, Δημήτρης Τσάμπαλας, ο οποίος κάλεσε στο βήμα τον πρόεδρο Β’ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Κώστα Πατσίκα, για χαιρετισμό ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Ιωάννα Λάμπρου.  

Η κ. Λάμπρου στην περιεκτική της ομιλία, κατήγγειλε, αρχικά, τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δηλώνοντας αλληλεγγύη στους εργάτες των δυο χωρών, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο δεν έχουν συμφέρον ούτε από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ούτε από τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Η ίδια, αλλάζοντας θέμα, επεσήμανε ότι σαν σήμερα 26 Φεβρουαρίου, πριν δυο χρόνια, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα. Παρόλα αυτά, σήμερα επιχειρείται η πλήρης διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας ενώ στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, το Γενικό Νοσοκομείο βιώνει μόνιμη εγκληματική υποστελέχωση. Από μέρους της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπογράμμισε, η Υγεία υποτάσσεται στη λογική του κόστους-οφέλους.  

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, αναφερθείσα στις δυσμενείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων, σημείωσε ότι η μεγάλη εργοδοσία, το Κράτος, επιβάλλει εκμετάλλευση, με ξεκάθαρη εντολή φθηνότερους εργάτες χωρίς συμβάσεις προς όφελος του κεφαλαίου. Η ίδια, στάθηκε στην ενεργειακή κρίση και ακρίβεια που το τελευταίο διάστημα μαστίζει τα νοικοκυριά, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη πρακτική της διακοπής  ηλεκτροδότησης σε σπίτια λόγω χρεών.

Η κ.Λάμπρου, έκλεισε την ομιλία της, προκαλώντας τους εργαζομένους της χώρας να σπάσουν την αδράνεια και να αντιδράσουν, να μην αποδεχτούν να ζουν εν έτη 2022 χειρότερα από τους προγόνους τους.

‘’Ο λαός σώζει το λαό! Τίποτα δε μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!’’, κατέληξε,  χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος Β’ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Κώστας Πατσίκας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, υπερτόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακραία αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης τη στιγμή που η δημόσια εκπαίδευση σφυροκοπείται και το δημόσιο σχολείο καταδυναστεύεται λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Ο ίδιος, αναφερθείς στο δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων στην απεργία, επεσήμανε ότι το Κράτος το έχει θέσει σε τροχιά κατάργησης.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ