Τα ''καυτά'' προβλήματα στον τομέα της Υγείας στο νησί μας έθεσε ο Δήμαρχος Κω στην Υφυπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα
Πολιτική
02/03/2022

Στη συνάντηση εργασίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Στο νησί μας αφίχθη σήμερα το απόγευμα η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, για να παραστεί αύριο Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 12:00, στα εγκαίνια του νέου συστήματος γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου και συμπιεστή αναγόμωσης φιαλών στο Νοσοκομείο Κω, παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη αλλά και του ιδιοκτήτη της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Η κ.Γκάγκα, συνοδευόμενη από το επιτελείο της, πραγματοποίησε επίσκεψη στις 18:30 στο Δήμαρχο Κω, παρουσία κυβερνητικών βουλευτών της Δωδεκανήσου και εκπροσώπων τοπικών φορέων του νησιού μας. 

Η συνάντηση εργασίας που διήρκησε σχεδόν μια ώρα, έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και την παρακολούθησαν αρκετοί αντιδήμαρχοι του νησιού.

Ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, καλωσόρισε την υφυπουργό Υγείας στο νησί του Ιπποκράτη και στη συνέχεια της εξέθεσε τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν σύσσωμη την τοπική μας κοινωνία στον τομέα της δημόσιας υγείας. Ο ίδιος, επικεντρώθηκε σε τρεις βασικές θεματικές, στην υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κω, στο θέμα της ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου στην περιοχή του Λινοποτίου και στην επιτακτική ανάγκη διάθεσης δεύτερου πληρώματος ΕΚΑΒ στο νησί. Ο κ. Νικηταρας, έθεσε, βασικά, στην κ. Γκάγκα το αίτημα της προσαρμογής των δημόσιων δομών υγείας της Κω στα δεδομένα ενός νησιού που αποτελεί τον τρίτο τουριστικό προορισμό της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κω, γνωστοποίησε στην υφυπουργό Υγείας ότι ο Δημος μας εδώ και δυο χρόνια, βάσει σχετικού θεσμικού πλαισίου, παρέχει μηνιαία οικονομική ενίσχυση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που εργάζεται στο νησί της τάξης των 450 ευρώ! 

Η κ.Γκάγκα, στην τοποθέτησή της, επεσήμανε ότι ως ιατρός στο επάγγελμα, γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και παραδέχθηκε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση αυτών που εντοπίζονται στις νησιωτικές περιοχές. Η ίδια, υπογράμμισε ότι η Κως είναι ψηλά στη λίστα των προορισμών όπου πρέπει να υπάρχει κυβερνητκή μέριμνα ενώ δήλωσε θετική στο να σταθεί κοντά στα αιτήματα της κοινωνίας μας στο ζήτημα της υγείας και να τα προωθήσει στο βαθμό του εφικτού.

Το παρόν στη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κω και της υφυπουργού Υγείας έδωσαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου ΝΔ, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και απο μέρους του Νοσοκομείου Κω, ο διοικητής, Σταμάτης Βασιλειάδης και ο υπεύθυνος τύπου, Ηλίας Χρυσόπουλος.

Από μέρους της Δημοτικής Αρχής παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αβρίθης, Σέβη Βλάχου, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, Σταμάτης Πης και Ιωάννης Καλλούδης, ενώ από την πλευρά των τοπικών φορέων, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Μανόλης Χατζηάμαλλος και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ