Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω για την οργάνωση άσκησης εκκένωσης της Ζιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς
Πολιτική
05/05/2022

Παρουσία του προϊστάμενου Φυσικών Καταστροφών Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέα Αντωνάκου

Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω για την οργάνωση άσκησης εκκένωσης της Ζιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς, παρουσία του Δημάρχου Κω, Θεοδόση Νκηταρά, του προϊστάμενου Φυσικών Καταστροφών Γ. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέα Αντωνάκου και του Αντιδήμαρχου-Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, Σταμάτη Καμπουράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Σε αυτήν τη σημαντική συνάντηση αναφορικά με την προστασία του φυσικού πλούτου, των επιχειρήσεων και των ανθρώπινων ζωών του ορεινού χωρίου της Ζιάς, παρόντες ήταν επίσης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, Γρηγόρης Μαυρίδης, ο Διοικητής του τοπικού Τμήματος Τροχαίας, Βασίλης Πλατώνης, η προϊσταμένη Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Δήμου Κω, Ζέτα Τσιρπανλή, η Γενική Γραμματέας του δήμου Μαρία Κρητικού και ο επιχειρησιακός συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας ΝίκοςΚαλημιοναρής. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Καμπουράκη, η άσκηση ετοιμότητας θα στηριχθεί στην τεχνογνωσία και στις συστάσεις των προϊσταμένων του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας καθώς και στην ετοιμότητα των σχετιζόμενων τοπικών φορέων. Ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι η Δημοτική Αρχή, θέτει σε υψηλή προτεραιότητα την ασφάλεια της Ζιάς εν μέσω τουριστικής περιόδου.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ