Δ.Σ Κω: Ομόφωνη, εν μέσω διαφωνιών, η δωρεάν παραχώρησης δημοτικού ακινήτου στην ΔΕΥΑΚ για νέα δεξαμενή στη Καρδάμαινα
Πολιτική
16/06/2022

Ομοφωνία επικράτησε τελικά, παρά τις όποιες αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την ανάγκη δωρεάν παραχώρησης δημοτικού ακινήτου στην ΔΕΥΑΚ για την τοποθέτηση νέας δεξαμενής στη Καρδάμαινα, στην πρόσφατη επαναληπτική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Κώστα Ζαχαρό, η υφιστάμενη δεξαμενή βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και η αντικατάσταση της είναι επιβεβλημένη. Σημειώνεται ότι η ανωτέρω απόφαση έχει επικυρωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ αλλά και από το Κοινοτικό Συμβούλιο Καρδάμαινας.

Παρόλα αυτά, ο δημοτικός σύμβουλος, Μηνάς Κιάρης (Δύναμη Αλλαγής) και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, στην τοποθέτσή του, διατύπωσε τις ενστάσεις του για τους σχεδιασμούς της επιχείρησης ύδρευσης αναφορικά με τους τρόπους υδροδότησης της περιοχής του τριγώνου αναλύοντας τη δική του πρόταση. Και η Ιωάννα Ρούφα, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, τοποθετήθηκε επί του θέματος αλλά και επί της επικείμενης χρηματοδότησης των 27 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΥΑΚ, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας.

Οι Αντιδήμαρχοι, Παναγιώτης Αβρίθης και Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, απευθυνόμενοι στην αντιπολίτευση, εξέφρασαν τον εκνευρισμό τους για την επικριτική στάση που κρατά απέναντι σχεδόν σε όλα τα θέματα που εισηγείται η Δημοτική Αρχή. 

Ρεπορτάζ