Τρεις γεννήτριες θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης στην Κέφαλο
Πολιτική
15/07/2022
Σε 5 χρόνια η πρώην δημοτική αρχή ξόδεψε 118.860€ για την υδροδότηση της Κεφάλου και η νυν στα 2,5 χρόνια, 396.660,00€

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η «ανοιχτή» συνάντηση στην αίθουσα πνευματικού κέντρου Κεφάλου για τα προβλήματα υδροδότησης, με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας Κεφάλου Γιώργου Κοκκαλάκη, παρουσία του δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ¨Δύναμη Αλλαγής" Γιώργου Κυρίτση και "Όραμα + Δράση"  Ιωάννας Ρούφα. 

Ο δήμαρχος στην εισήγηση του τόνισε ότι το πρόβλημα υδροδότησης στην Κέφαλο επιδεινώθηκε με τις πολύωρες βλάβες στο δίκτυο  ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων και δεξαμενών  με πιεστικά συγκροτήματα.

Εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός πως μαζεύτηκαν υπογραφές κατοίκων,  χωρίς πρώτα ο ίδιος να ενημερωθεί για το πρόβλημα   ενώ ουδέποτε προσκλήθηκε στην Κεφαλο από τον πρόεδρο για να γίνει συζήτηση επί του προβλήματος. Τόνισε επίσης, ότι η  προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κάνει μόνο μια γεώτρηση η οποία είναι αποτυχημένη γιατί ουδέποτε λειτούργησε, ενώ η νυν δημοτική αρχή, έχει προϋπολογισμό έργων και παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΚ για την Κέφαλο αξίας 396 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν τρεις γεννήτριες για να λυθεί το ζήτημα, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται , το πολύ σε δεκαπέντε ημέρες.

Ρεπορτάζ