Αγανακτισμένος ο δήμαρχος Κω με την ολιγωρία των εργολάβων, για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη
Πολιτική
28/04/2023

Για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και πιο συγκεκριμένα,  του κόμβου στην είσοδο της πόλης, στην πλατεία στο  Τιγκάκι και στο 3ο νηπιαγωγείο Καρδάμαινας, μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο οποίος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και στην ολιγωρία των εργολάβων που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση  στις εκτελέσεις και παραδόσεις των έργων.

Για τις εργασίες στο Τιγκάκι επεσήμανε πως είναι θέμα ημερών, για το 3ο νηπιαγωγείο  σημείωσε πως  ο  εργολάβος φάνηκε αναξιόπιστος και ανακόλουθος αναφορικά με την ημερομηνία  παράδοσης που ήταν αρχικά στις 5 Απριλίου (σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ιδίου). Τα  δάπεδα αναμένεται να τοποθετηθούν μετά την πρωτομαγιά.

Αναφορικά με τον κόμβο στην είσοδο της πόλης, επεσήμανε πως αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, γιατί είναι θέμα ασφάλειας των πολιτών, και βασίζεται  σε συγκεκριμένη μελέτη. Δυστυχώς ο εργολάβος καθυστερεί εξοργιστικά (δουλεύει σε ρυθμούς χελώνας) και η στάση του είναι προκλητική επεσήμανε ο κ.Νικηταράς αφού το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 24/5/23 και ο εργολάβος  συνεχίζει να λέει ψέματα αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών. Ο δήμαρχος  καταγγέλλει την ανυπαρξία τους , ενώ επεσήμανε πως θα κινηθεί αρμοδίως, όπως προβλέπεται βάση ρήτρας. Τέλος αναφέρθηκε στις εργασίες που θα επακολουθήσουν και αφορούν στην δεντροφύτευση και στην ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ