Σε ανοικτό χώρο η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στη Ρόδο
Πολιτική
03/05/2023

Μαίρη Φώτη

Την ίδια ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ακης Σκέρτσος θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ν.Δ. για το Νότιο Αιγαίο

Ανοικτή ομιλία στη Ρόδο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 12 Μαΐου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», η παραμονή του πρωθυπουργού στη Ρόδο θα είναι ολιγόωρη. Θα φτάσει λίγη ώρα πριν από την ομιλία του που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο απέναντι από τα Δικαστήρια και θα αναχωρήσει αμέσως μετά, καθώς το πρόγραμμά του είναι ιδιαιτέρως περιορισμένο. Να σημειωθεί ότι η ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο ήταν προγραμματισμένη για τις 11 του μηνός, ωστόσο το πρόγραμμα ανατράπηκε λόγω του debate των πολιτικών αρχηγών που καθορίστηκε για τις 10 Μαΐου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «δημοκρατικής», νωρίτερα την ίδια ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Ρόδο, δηλαδή στις 12 Μαΐου θα βρεθεί στη Ρόδο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος ο οποίος θα παρουσιάσει σε συνέντευξη τύπου το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ για το Νότιο Αιγαίο 2030.
Τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΝΔ παρουσιάζονται ανά Περιφέρεια και αφορούν στον οδικό χάρτη έργων και παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΝΔ μέχρι το 2030.
Κατά βάση, πρόκειται για κοινό σχέδιο δράσης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών.
Όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προηγούμενη παρουσίαση αναπτυξιακών προγραμμάτων σε άλλες Περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο των ομιλιών του, η κυβέρνηση εξασφάλισε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το νέο ΕΣΠΑ, πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 31 δις ευρώ για το οποίο διαπραγματεύτηκε επί ημέρες. Παραλλήλως, έχει επιπλέον, ρητά αναφέρει ότι η νησιωτική πολιτική ήταν εξ αρχής στο επίκεντρο των κυβερνητικών του προτεραιοτήτων.
Τα αναπτυξιακά προγράμματα κινούνται κατά κύριο λόγο σε τέσσερις βασικούς άξονες: την ανάπτυξη σύγχρονων δικτύων και υποδομών, την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής σε συνδυασμό με την πράσινη μετάβαση, την υλοποίηση επενδύσεων που θα προσδώσουν πρόσθετη αξία σε σειρά τομέων, από τον πολιτισμό έως την έρευνα και την καινοτομία, και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr