Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αποστολάκη, Κασσελάκη και Λινού στην Κω
Πολιτική
06/06/2023

Στην Κω βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους υποψήφιους βουλευτές και μέλη της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Ευάγγελο Αποστολάκη, Στέφανο  Κασσελάκη και  Αθηνά Λινού , συνοδευόμενοι από στελέχη του κόμματος στο νησί μας, τους υποψήφιους βουλευτές Δωδεκανήσου Ηλία Καματερό και Γιώργο Κασσάρα, τον συντονιστή της Νομαρχιακής ΒΣΔ Μανόλη Καβαδάκη, τον συντονιστή της Τ.Ο. Νεκτάριο Γεωργαντή και το μέλος της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννη Χαρωνίτη.

Πρώτος σταθμός επίσκεψης, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κκ. Ναθαναήλ, στα γραφεία της Μητρόπολης, όπου αναπτύχθηκαν κοινωνικά ζητήματα και προβληματισμοί.

Στη συνέχεια, η περιοδεία, περιελάμβανε επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου στο Δημοτικό Μέγαρο,  όπου έγινε συζήτηση στην οποία τέθηκαν πολλά εκ των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή στο χώρο της υγείας και τις πρωτοβουλίες του δήμου στον τομέα αυτό, τη δημιουργία νέου νοσοκομείου, ζητήματα που αφορούν στη νησιώτικοτητα και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου.  

Από την πλευρά τους οι βουλευτές επισήμαναν πως στόχος της επίσκεψης, είναι η καταγραφή των προβλημάτων και η εξεύρεση προτάσεων και λύσεων με βάση το πρόγραμμα του κόμματος, κάνοντας αναφορά στο υγειονομικό ισοδύναμο που συνιστά μία πολιτική νησιωτικότητας, που θα αμβλύνει τις ανισότητες, που θα κάνει πράξη την υποχρέωση της Πολιτείας για εγγυημένη και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, με την αντίστοιχη ανάληψη της ευθύνης και του κόστους τη στιγμή της ανάγκης για κάθε νησιώτη.

Το υγειονομικό ισοδύναμο εδράζεται στην κάλυψη των αναγκών υγείας των νησιωτών με δημόσιο και δωρεάν τρόπο. Πρώτο με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά, θεσπίζοντας ειδικό πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού, δεύτερο με την αποζημίωση των πολιτών για υπηρεσίες που χρησιμοποιούν από ιδιώτες παρόχους στα νησιά, ακόμη και όταν αυτοί δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, τρίτον με κάλυψη του κόστους πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας εκτός νησιών, όταν η ανάγκη υγείας δεν καλύπτεται τοπικά και τέταρτο στη θεσμοθέτηση μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα για τους χρόνιους ασθενείς που κατοικούν στα νησιά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κω, συνάντηση με τον διοικητή κ. Σταμάτη Βασιλειάδη και τον υποδιοικητή κ.Χρυσόπουλο, την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του ιδρύματος οι οποίοι αγανακτισμένοι αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση του νοσοκομείου, στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν , στις αεροδιακομιδές ασθενών και στις υποσχέσεις που λαμβάνουν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και που μένουν μόνο υποσχέσεις.

Ανθρώπινη και συγκινιτική η τοποθέτηση της Γαρυφαλιάς Καρανάσιου, προέδρου  των εργαζομένων του νοσοκομείου. που επισήμανε πως τα προβλήματα του νοσκομείου Κω , είναι διαχρονικά κι ενώ το νησί αριθμεί περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους εξυπηρετείται μόνο από ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς -όπως εξηγεί η κ. Καρανάσιου- υπάρχουν άλλα δύο οχήματα από δωρεά που παραμένουν παρκαρισμένα λόγω έλλειψης προσωπικού, και βλέπουμε να πεθαίνουν άνθρωποι στην καρότσα ενός αυτοκινήτου!

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με συνάντηση με  το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κω και εθιμοτυπική επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Κω

 
 
Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ