Γ. Νικητιάδης στην ΠΕΔ: Θα συνεργάζομαι με τους άλλους Βουλευτές για κάθε θετικό βήμα και θα ασκώ αυστηρό έλεγχο και κριτική για όσα θα διαφωνούμε
Πολιτική
11/07/2023

Στη διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου στην  Αθήνα παραβρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουλίου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και τ. υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Στο χαιρετισμό του στα μέλη  της Ένωσης,  ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε  τη διαρκή  στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΤΑ σημείωσε πως αυτή έρχεται αντιμέτωπη με «διπλά τείχη» όπως είπε χαρακτηριστικά. Το ένα τείχος είναι το αθηνοκεντρικό-επιτελικό κράτος που γίνεται κάθε μέρα και «επιτελικότερο»  και δεν εκχωρεί πόρους και αρμοδιότητες στους Δήμους. Το άλλο τείχος είναι αυτή καθαυτή η νησιωτικότητα για την οποία δεν γίνεται καμία προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων που δημιουργεί .  Ο Γιώργος Νικητιάδης σημείωσε ότι  «Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που θεμελίωσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση την περιφερειακή ανάπτυξη στη χώρα μας , και είναι το κόμμα που πιστεύει στις δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες και θα σταθεί αρωγός τους  για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν». Αναφορικώς δε με το θέμα της νησιωτικότητας ο κ. Νικητιάδης δεσμεύτηκε πως «Θα θυμίζω σε κάθε ευκαιρία το άρθρο 101 του Συντάγματος που προβλέπει σε κάθε νόμο, σε κάθε απόφαση και σε κάθε διοικητική πράξη να λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη των νησιών».

 Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε  πως θα συνεργάζεται  με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Δωδεκανήσου, όταν θα γίνονται θετικές κινήσεις για τα νησιά μας, άλλα παραλλήλως θα ασκεί έλεγχο, αυστηρή κριτική και εποικοδομητική αντιπολίτευση όταν χρειαστεί.  Τέλος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Παππά, για τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση ως υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό για  τον τόπο να υπάρχει Δωδεκανήσιος στο κυβερνητικό σχήμα.