Αντιπαράθεση για τις παρατάσεις σε έργα ασφαλτόστρωσης οδών Δ.Ε. Ηρακλειδών
Πολιτική
17/08/2023

Η  1η παράταση της προθεσμίας του συμβατικού χρόνου εργασιών για το έργο: «Ασφαλτόστρωση οδών Δ.Ε. Ηρακλειδών»  αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα τους αναδόχου για παράτασης του έργου κατά έξι μήνες, με την υπηρεσία να δίνει δύο γιατί οι λόγοι που παρέθεσε ο ανάδοχος δεν δικαιολογούν  τους έξι μήνες παράτασης,  με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για βιομηχανία παρατάσεων και έργων που δεν υλοποιούνται από τη δημοτική αρχή.

 

11ο Εισήγηση χορήγησης 1ης παράτασης της προθεσμίας του συμβατικού χρόνου εργασιών για το έργο: «Ασφαλτόστρωση οδών Δ.Ε. Ηρακλειδών» (Α.Μ. 06/2020), (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

Το αίτημα που έρχεται για παράταση από τον ανάδοχο, αφορά στην επιμήκυνση του έργου για έξι μήνες, με την υπηρεσία να δίνει δύο μήνες γιατί οι λόγοι που παραθέτει ο ανάδοχος δεν δικαιολογούν  τους έξι μήνες παράταση που ζητά. 

Η κ.Ρούφα τόνισε  πως το 16% του φυσικού αντικειμένου του έργου δόθηκε όταν ο εργολάβος  δεν έκανε καμία εργασία και η δημοτική αρχή συνεχίζει να δίνει παρατάσεις στους εργολάβους λόγω των εκλογών  σημείωσε η κ.Ρούφα υπογραμμίζοντας πως θα έρθει εκ νέου μετά τις εκλογές για επιπλέον παρατάσεις  και τόνισε πως θα είναι αρνητική στην παράταση καλώντας και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, να πράξουν το ίδιο.

Η κ.Κική Μακρή υπογράμμισε πως το νομικό πλαίσιο επιτρέπει στους εργολάβους  να ζητούν παρατάσεις , να ανακοστολογούνται τα έργα και όλα αυτά εις βάρος του κωακού λαού.

Ο κ.Ηλίας Σιφάκης τόνισε πως είναι υπερ των συνεργασιών με τους εργολάβους απλά η συνεργασία πρέπει να κλειδώνεται σωστά εξ αρχής για να υπάρχει  ολοκλήρωση έργων , σε αντίθεση με τον τρόπο που επιλέγει η δημοτική αρχή που έχει φτάσει να παίρνει συνεχώς παρατάσεις χωρίς να εφαρμόζονται  οι ποινικές ρήτρες από πλευράς δήμου, που ποτέ δεν κινεί στις συνεργασίες του με τους εργολάβους. 

Η κ. Παπαχρήστου τόνισε πως δρόμοι που αφορούν στην Καρδάμαινα και συμπεριλαμβάνονται στο έργο , δεν έχουν γίνει και ζητείται παράταση , ενώ  εξέφρασε την άποψη πως  οι δρόμοι δεν θα  ολοκληρωθούν ούτε μέχρι τον Σεπτέμβρη.

 Ο κ. Κρητικός επισήμανε  πως τις επιλογές της, η  δημοτική αρχή θα τις «πληρώσει»  αφού αυτά τα τέσσερα χρόνια  δεν έχουν γίνει έργα στο τρίγωνο.

Ο κ. Ζερβός ανέδειξε το ζήτημα των χωματόδρομων που πρέπει να αποκατασταθούν,  ανεξάρτητα από το αν γιορτάζει ή όχι ένα μοναστήρι. 

Ερώτημα στον κ.Σαράντο έθεσε ο κ.Χρυσόπουλος , για το αν στην διοίκηση της  προηγούμενης δημοτικής αρχής έγιναν παρατάσεις στους εργολάβους σε έργα και αν κρίθηκαν εκπωτοι εργολάβοι, με τον κ.Σαράντο να απαντά  πως κρίθηκε έκπτωτος ένας και παρατάσεις δόθηκαν σε έργα. 

Η κ.Βλάχου  υπογράμμισε πως οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ψηφίσει παρατάσεις και τόνισε πως η δημοτική αρχή, εφαρμόζει τις διαδικασίες και τη νομοθεσία.

Ο κ.Γιάννης Καλλούδης τόνισε πως οι παρατάσεις δίνονται και πάντα θα δίνονται για να ολοκληρωθούν έργα.

Η κ.Ρούφα σημείωσε πως υπάρχουν δεδομένα και δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει ολοκληρώσει έργα παρά μόνο το έργο στο Τιγκάκι , τη μελέτη του οποίου η δημοτική αρχή έχει παραποιήσει.   Λέμε όχι στην 3η παράταση τόνισε η κ.Ρούφα, αφού ο εργολάβος δεν έκανε καμία εργασία.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ