Μαρινάκης: Διαψεύδει τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών
Πολιτική
05/10/2023

Ως ψευδείς ειδήσεις χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι η Ελλάδα προχωρά σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών κατόπιν αξιώσεως της Τουρκίας.

«Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας» σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

 Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι, καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα.

 

«Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας».

 

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι.

aftodioikisi.gr