Στις 12:00 μ.μ. την Δευτέρα 13/11 ορίστηκε η τρίτη και τελική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, μετά την δεύτερη ματαίωση λόγω μη απαρτίας
Πολιτική
10/11/2023

Λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, η οποία πρόκειται να επαναληφθεί οριστικά σύμφωνα με τον Προεδρεύοντα και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Παναγιώτη Αβρίθη την Δευτέρα στις 12:00 μ.μ. μόνο με τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας οι οποίοι θα συναποτελέσουν απαρτία ώστε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να πραγματοποιηθεί κανονικά η συνεδρίαση παρά την απουσία των υπολοίπων συμβούλων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.

Η δεύτερη ματαίωση οφείλεται εκ νέου στην απουσία της αντιπολίτευσης που για μια ακόμη φορά δεν προσήλθε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι απουσιαζαν και από την σημερινή τακτική συνεδρίαση (χωρίς να διευκρινιστεί από το Προεδρείο ο λόγος της απουσίας), κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δημάρχου κ. Νικηταρά, ανάμεσα τους και η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Διονυσία Τελλή! Συνεπώς προήδρευσε ο θεσμικά ορισθείς Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και δημοτικός Σύμβουλος κ. Αβρίθης Παναγιώτης ο οποίος και αφού διεπίστωσε την έλλειψη απαρτίας έληξε την συνεδρίαση και ανεκοίνωσε στους παρισταμένους ότι η τρίτη και τελική τακτική συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Δευτέρα 13/11 στις 12 το μεσημέρι.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν τα εξής:

1.Πρόταση – αίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω προς το Υπουργείο Εσωτερικών,  για τη διατήρηση ή μη του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω (Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.)» [ΦΕΚ 1568/27-6-2011, Τεύχος Δεύτερο] (Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Νικηταράς).

2.Πρόταση – αίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω προς το Υπουργείο Εσωτερικών,  για τη διατήρηση ή μη της Κοινωφελούς Επιχείρησης με την επωνυμία «Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας και Αστικής Συγκοινωνίας (Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.ΑΣ)»  [ΦΕΚ 577/2-3-2012, Τεύχος Δεύτερο] (Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Νικηταράς).

3.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, για το έτος 2024 Δήμου Κω (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).

4.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό συντελεστών φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, για το έτος 2024 Δήμου Κω (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).

5.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.), για το έτος 2024 Δήμου Κω (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).

6.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό λοιπών τελών, για το έτος 2024 Δήμου Κω (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος).

7.Λήψη απόφαση για τη χορήγηση 2ης παράτασης της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του χρηματοδοτούμενου έργου: «Βελτίωση βατότητας κεντρικής οδού Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου», με Α.Μ. 1/2021 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης Αβρίθης).

8.Λήψη απόφασης για την επαναπροκήρυξη θέσεων έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) ανταποδοτικού χαρακτήρα (Εισήγηση: Αντιδήμαρχος, κ. Σταμάτιος Καμπουράκης).

Φωτογραφίες