Συνάντηση του Μ. Κόνσολα με τον Υφ.Υγείας κ. Θεμιστοκλέους για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα Δωδεκάνησα
Πολιτική
12/12/2023

Με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης ασθενών με προβλήματα υγείας και ατόμων με αναπηρία στα Δωδεκάνησα, γεγονός για το οποίο ο Υφυπουργός ζήτησε ενημέρωση και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει.

Υπάρχει, μάλιστα, και το κτίριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Αποκατάστασης, στους Αγίους Αποστόλους στη Ρόδο, που κατασκευάστηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό, έχοντας εξοπλισμό και υποδομές που παραμένουν αναξιοποίητες, πισίνα για κινησιοθεραπεία αλλά και ξενώνες φιλοξενίας.

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε εκ νέου την αναγκαιότητα λειτουργίας Κέντρου Αποκατάστασης, αναφέροντας ότι υπάρχουν άνθρωποι στα Δωδεκάνησα και στο Νότιο Αιγαίο που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους τα έξοδα θεραπείας σε ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης στην ηπειρωτική χώρα.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης των δομών της δημόσιας υγείας στα Δωδεκάνησα μέσα από τις 6.500 νέες προσλήψεις που θα γίνουν στην Υγεία μέσα στο 2024 .

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα για την επαναπροκήρυξη 11 θέσεων ιατρικού προσωπικού που απέβησαν άγονες κατά τις τελευταίες προκηρύξεις του Μαρτίου και του Ιουνίου 2023.

Πρόκειται για:

– 1 θέση Επιμελητή Β’ της ειδικότητας Ακτινολογίας, 1 θέση Επιμελητή Β’ της ειδικότητας Νευρολογίας και 1 θέση Επιμελητή Β’ της ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο Νοσοκομείο Ρόδου.

– 1 θέση Διευθυντή της ειδικότητας Εσωτερικής παθολογίας και 1 θέση Επιμελητή Β’ της ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στο Νοσοκομείο Κω.

– 1 θέση Διευθυντή της ειδικότητας Αναισθησιολογίας, 1 θέση Επιμελητή Α’ της ειδικότητας Ψυχιατρικής, στο ΚΘ-Λέρου.

– 1 θέση Επιμελητή Α’ της ειδικότητας Καρδιολογίας και 1 θέση Επιμελητή Β’ της ειδικότητας Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

– 1 θέση Διευθυντή Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας στο ΚΥ Σύμης

– 1 θέση Επιμελητή Α’ Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας στο ΠΠΙ Αστυπάλαιας.

Οι αιτήσεις για τις προσλήψεις θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως τις 10 Ιανουαρίου.