Αποποιήθηκε της εκλογής του ο Γιώργος Κυρίτσης επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Κω!!
Πολιτική
13/12/2023

Εξέπνευσε προχθες η προθεσμία που τάσσει ο νόμος για την υποβολή δηλώσεων αποποίησης εκλογής αιρετού και πέραν της αίτησης του επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Σύμης και υποψήφιου δημάρχου κ. Αλέξανδρου Σπανουδάκη αποποιήθηκε την εκλογή του και δεν θα ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος και ο κ. Γιώργος Κυρίτσης πρώην δήμαρχος Κω επικεφαλής της μειοψηφίας με την παράταξη «Δύναμη Αλλαγής».

Η κίνηση του αυτή έγινε χθες γνωστή σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ενώ μάλιστα στο χειμερινό Κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας πόλεως Κω, στις 17 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ., σε δημόσια συνεδρίαση, πρόκειται να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 37 του Ν. 4804/2021 ορκωμοσία.
Θυμίζουμε ότι οι εκλεγέντες αιρετοί έχουν το δικαίωμα αποποίησης της εκλογής τους, το οποίο δύναται να ασκείται από την ημέρα ανακήρυξής τους από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο έως και είκοσι τουλάχιστον μέρες πριν από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, δηλ. μέχρι και την 11η Δεκεμβρίου 2023.
Η αποποίηση της εκλογής τους λαμβάνει χώρα, μέσω γραπτής τους δήλωσης προς τον οικείο γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και καθίσταται αυτοδίκαια αποδεκτή.
Εάν δεν δηλώσουν αποποίηση της εκλογής τους μέχρι την ημερομηνία αυτή, τότε θεωρείται ότι την έχουν αποδεχθεί.
Σημειώνεται ότι ήδη έχει εκδικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου η ένσταση κατά του κύρους της με αριθμό 71/2023 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Κω και ανακηρύχθηκαν οι επιτυχόντες και επιλαχόντες σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου, που υπέβαλε ο κ. Γεώργιος Κυρίτσης.
Σύμφωνα με την με αριθμό 71/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Κω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία και ως δήμαρχος εκλέχθηκε ο κ. Θεοδόσιος Νικηταράς, καθώς πλειοψήφησε με ποσοστό άνω του 43% συν 1 ψήφο του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Ειδικότερα ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» έλαβε ποσοστό 59.90%, ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» ποσοστό 35.27% και ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ποσοστό 4.84% επί των 16.276 έγκυρων ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 17 έδρες, ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» καταλαμβάνει 11 έδρες, και ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καταλαμβάνει 1 έδρα.
Ο κ. Κυρίτσης εβάλε κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2023 στην Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας.

 Δαμιανός Αθανασίου

 Πηγή:www.dimokratiki.gr