Δράση των Προσκόπων Δωδ/σου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Παππα και το Λιμενικό Σώμα
Πολιτική
15/01/2024

Στις 6 Ιανουαρίου οι Πρόσκοποι Δωδεκανήσου τηρώντας το έθιμο παρέστησαν στον αγιασμό των υδάτων σε Ρόδο, Σύμη, Λέρο και Κάλυμνο.

Οι Πρόσκοποι μετά τα Θεοφάνεια πραγματοποίησαν επίσκεψη στα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος της Ρόδου, όπου δώρισαν καλάθια με χριστουγεννιάτικα εδέσματα και τοπικό κρασί, ως ένδειξη σεβασμού για το πολύτιμο έργο της προστασίας των νησιών μας και της πατρίδας.

 

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου Πρόσκοποι της Δωδεκανήσου επισκέφθηκαν το πλοίο “ΛΣ 070 Ρω”, το οποίο αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε περιπολία στην οριογραμμή Δωδεκανήσων- Τουρκίας.

Οι Πρόσκοποι ξεναγήθηκαν από τα μέλη του πληρώματος και τον κυβερνήτη στο καράβι, ενημερώθηκαν για το δύσκολο και απαιτητικό έργο που έχουν τα τελευταία χρόνια καθώς καλούνται να καλύψουν και να προστατεύσουν μια τεράστια θαλάσσια επιφάνεια κάθε ημέρα και νύχτα. Ουσιαστικά είναι οι φύλακες των θαλάσσιων συνόρων όλης της Ευρώπης. Επίσης, είναι υπεύθυνοι για την έρευνα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, με την προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό, το λιμενικό είναι αντιμέτωπο με πολλές δύσκολες περιπτώσεις διάσωσης ναυαγών.

 

Στο τέλος της επίσκεψης οι Πρόσκοποι δώρισαν στο πλήρωμα εδέσματα και σούμα, προϊόντα της Ροδίτικης γης, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πολύτιμο έργο που επιτελούν σήμερα όλα τα μέλη του Λιμενικού Σώματος τα οποία διαφυλάσσουν την προστασία των συνόρων μας και συμβάλλουν στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων που μπορεί να κινδυνεύουν στην θάλασσα.

 

Στη δράση παρέστησαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας κος Ιωάννης Παππάς, υψηλά στελέχη του Λιμενικού και η Υπολιμενάρχης Ρόδου κα. Καράμπελα.

Κάθε προσκοπική δράση είναι ξεχωριστή αλλά και παιδαγωγικά ωφέλιμη, όμως η συγκεκριμένη άφησε ένα διαφορετικό στίγμα στους Προσκόπους που συμμετείχαν.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και οι Πρόσκοποι Δωδεκανήσου από το 1948 είναι ανελλιπώς παρόντες σε όλες τις κοινωνικές, ιστορικές και θρησκευτικές δράσεις της τοπικής κοινωνίας.

 

Ευχαριστούμε θερμά την πολύτιμη συνεργασία και συνεισφορά συνεργατών και φορέων.

Ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγία τον κύριο Βαγγέλη Τατάκη για τα κρασιά, την Μελισσοκομική Ρόδου για τα μελεκούνια και τον κύριο Κυριάκο Μαλιωτάκη για το μέλι.




Φωτογραφίες