Το νησί μας επισκέφθηκε, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Πολιτική
13/04/2024

Στην Κω βρέθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου , ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, αρχικά δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που βρέθηκε ξανά στην Κω.

Ερωτηθείς για τους λόγους που τον έκαναν να θέσει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, απάντησε πως έχουν να κάνουν με την υγεία , η οποία απασχολεί όλους τους πολίτες και πόσο μάλλον αυτούς που την υπηρετούν. Από την πανδημία του κορονοϊού και μετά αρχίζουν να υπάρχουν ευρωπαϊκές πολιτικές για την υγεία, γεγονός που δεν υπήρχε στο παρελθόν, μιας και ήταν αποκλειστικό θέμα των κρατών μελών, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει η εδραία πεποίθηση πως θα ήταν καλύτερο, τις πολιτικές αυτές να τις γράφουν όσοι φροντίζουν τους ασθενείς τους καθημερινά, παρά η ανώνυμη γραφειοκρατία. Αυτό είναι το σκεφτικό που τον έκανε να αποφασίσει να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι μονοθεματικός ως υποψήφιος και ως άνθρωπος, μιας και έχει άποψη, για όλα τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Βαθιά γνώση όμως και επιστημονική τεκμηρίωση, έχει για τα συγκεκριμένα.

Όσον αφορά την υγεία στα νησιά μας και τί θα διεκδικήσει για αυτήν, απάντησε πως για τα νησιά, χρειάζεται μία ευρωπαϊκή πολιτική, κάτι το οποίο αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει. Δεδομένου του γεγονότος πως τα δικά μας νησιά αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης, χρειάζονται μία πολύ ιδιαίτερη φροντίδα, με κύριο γνώμονα να κρατηθεί ο ευρωπαϊκός τους χαρακτήρας. Να ενισχυθούν, οι άνθρωποι να μένουν στον τόπο τους και ο ελληνικός πληθυσμός να αυξηθεί.

Τόνισε πως είναι η ώρα η πολιτεία να αναθεωρήσει το ΕΣΥ, το οποίο πρέπει να γίνει ελκυστικό, με τρεις τρόπους κατά τον ίδιο. Πρώτον, πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των μισθών έτσι ώστε να αποτελούν κίνητρο, δεύτερον οι συνθήκες εργασίας πρέπει να αλλάξουν και τρίτον , αυτό που συζητιέται λιγότερο από τα άλλα, είναι ο τρόπος διοίκησης των νοσοκομείων. Αυτή τη στιγμή είναι κεντρικός, από το κράτος, γραφειοκρατικός, έχει πολλές δομές δηλαδή και έχει μικρή συμμετοχή η τοπική κοινωνία. Συμπλήρωσε πως θα πρέπει να διεκδικηθούν πόροι, για να καλυφθεί αυτό το κενό.

Τέλος ερωτηθείς, σε ποιά μόνιμη επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου θα επιδιώξει να ενταχθεί, εάν εκλεγεί, απάντησε πως φυσικά θα επιλέξει την επιτροπή υγείας η οποία τώρα γίνεται επιτροπή, μιας και μέχρι πρότινος ήταν ένα γραφείο το οποίο τώρα είναι υπό σύσταση. Θεωρεί πως αυτός είναι φυσικός του χώρος και πως εκεί μπορεί να αποδώσει.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ